FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hrvatskoj još 743,4 km četvorna minski sumnjivih površina

Autor: barn
ZADAR, 6. veljače 2012. (Hina) - U Hrvatskoj u 12 županija još ima 743,4 četvorna kilometra minski sumnjivih površina, a najčešće su to šume i poljoprivredno zemljište, rekao je danas na konferenciji za novinare u Zadru pod nazivom "Minska stvarnost – Zadarska županija - Škabrnja" predstojnik Ureda ravnatelja HCR-a i glasnogovornik Mladen Crnković.

Najzagađenije su Ličko-senjska županija sa 153 četvorna kilometra, Sisačko-moslovačka sa 130 i Osiječko-baranjska županija sa 128 četvornih kilometara, a Zadarska je peta s 56,9 četvornih kilometara minskih sumnjivih površina.

Crnković je rekao kako očekuju da će vlada u proračunu za razminiravanje osigurati kao i lani oko 250 milijuna kuna.

Da bi se Zadarska županija očistila od mina, potrebno je oko pola milijarde kuna, a ove je godine planirano očistiti oko tri milijuna metara četvornih površine, što je nešto više od 21 milijun kuna.

U Hrvatskome centru za razminiranje zadovoljni su dinamikom razminiravanja u prosincu i siječnju, kada su najaktivniji uz obalu.

Crnković je istaknuo kako su u HCR-u zabrinuti zbog stradavanja iskusnih pirotehničara, pri čemu je podsjetio da je početkom ove godine poginuo pirotehničar na području Osijeka.

Također je rekao kako na području Zadarske županije trenutačno ima 13 projekata razminiravanja. Planirano je očistiti oko tri milijuna metara četvornih na području Nina, Obrovca, Posedarja, Starigrada, Sukošana i Zadra, što će stajati nešto više od 21 milijun kuna.

(Hina) xbarn ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙