FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 17. siječnja

Autor: spar
ZAGREB, 17. siječnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za utorak, 17. siječnja:

ZAGREB - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sastat će se s predstavnicima umirovljeničkih udruga (15 sati, Banski dvori, Markov trg 2). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka o kojem će Vlada izvijestiti priopćenjem.

VINKOVCI - Javna tribina o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u sklopu projekta "EU pokreni se!" (10 do 14 sati, Gradska vijećnica, Bana Jelačića 1). Tribine se održavaju tijekom siječnja u šest hrvatskih gradova.

(*) ZAGREB - U sklopu projekta „EU IN FORUM – povećanje razumijevanja procesa integracije i članstva u EU“, GONG u kampanji uoči referenduma organizira drugu od ukupno tri debatu o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji (od 12 do 13 sati, Zagrebački plesni centar, Ilica 10, s prijenosom uživo na www.tportal.hr ). Medijski partner na ovom projektu T-portal omogućit će prijenos debate uživo, dok će Fantastično dobra institucija - Fade In producirati skraćenu emisiju, koja će u roku 24 sata biti dostupna putem interneta. Debate moderira Mirjana Rakić, a u drugoj će se sučeljavati mišljenja, stavovi i argumenti o učincima (ne)pristupanja Hrvatske EU na pojedinca iz ekonomske perspektive, u odnosu na zapošljavanje, školovanje, migracije, mobilnost kapitala, eurozonu. Za ulazak Hrvatske u EU će debatirati Darko Polšek i Željko Ivanković, dok će stav protiv zagovarati Darko Mihajlović i Marko Kostanić.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke prava (HSP) o referendumu o Europskoj uniji koji će se održati 22. siječnja (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Markov trg 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će Milan Kujundžić predstaviti kandidaturu za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) (12 sati, hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će Hrvatski centar za razminiranje (HCR) i Hrvatska lutrija potpisati sporazum o partnerskoj suradnji kroz koju će osigurati sredstva namijenjena humanitarnom razminiranju (11 sati, Hrvatska lutrija, Ulica grada Vukovara 72). Na konferenciji za novinare predstavit će se način na koji će potpisnici sporazuma dati svoj doprinos humanitarnom razminiranju Hrvatske. Ugovor će potpisati predsjednica Uprave Hrvatske lutrije Vesna Bakran i ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan, a potpisivanju će, između ostalih, nazočiti upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske "Hrvatska bez mina" Đurđa Adlešič i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Stjepan Mesić.

ZAGREB – Predstavljanje knjige "Politika europskih integracija" Radovana Vukadinovića i Lidije Čehulić Vukadinović (12 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/1). Na predstavljanju će, osim autora sudjelovati Budimir Lončar, Mladen Puškarić, Gordan Grlić Radman i Petra Ljevak. Moderator je Bruno Lopandić.

ZAGREB – Predstavljanje knjige "Europska strast za genocidom – povijest genocidnih ideja i djela" autora Georgesa Bensoussana (19 sati, Kulturno društvo Miroslav Šalom Freiberger, Palmotićeva 16) . Na predstavljanju će sudjelovati Damir Grubiša i Hašim Bahtijari, a ulomke iz knjige čitat će Vlatka Bjegović.

ZAGREB – Otvorenje izložbe "Knjiga slovenske matice" koju će otvoriti predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić i predsjednik Slovenske matice Milček Komelj (11 sati, knjižara Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2). U sklopu otvorenja izložbe održat će se okrugli stol o slovensko-hrvatskim kulturnim doticajima na kojem će govoriti Igor Zidić, Milček Komelj, Tonko Maroević, Drago Jančar, Zvonko Kovač i Vasko Simoniti.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti najavljena treća sezona "Festivala Kvarner 2012" (12 sati, Hrvatska gospodarska komora, dvorana C, Rooseveltov trg 2). Program klasične glazbe s renomiranim svjetskim imenima glazbenika i ansambala (Nigel Kennedy, Jordi Savall, Martina Filjak, L’Arpeggiata, Accordone, ansambli Bečke i Berlinske filharmonije, i drugi) predstavit će umjetnički direktor "Festivala Kvarner" Michael Fendre i predsjednik Udruge "Festival Kvarner" Vjekoslav Martinko.

ZAGREB - Predstavljanje prvog broja magazina za mlade “Ja sam” (18 sati, Profil, Bogovićeva 7). U sklopu predstavljanja biti će izneseni i rezultati istraživanja o raspoloženju mladih prema ulasku Hrvatske u Europsku uniju uoči referenduma te će se održati rasprava na aktualnu temu “Mladi i Europska unija”. Moderator rasprave bit će politolog Višeslav Raos iz Centra za politološka istraživanja u Zagrebu.

ZAGREB – Premijera drame za mlade "Ideš dalje" Holgera Schobera, u režiji Renea Medvešeka (20 sati, Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7). Predstava „Ideš dalje“ je međunarodni koprodukcijski projekt triju europskih kazališta: Deutsches theatera iz Berlina, Teatra Due iz Parme i Zagrebačkog kazališta mladih koji podrazumijeva tri predstave rađene prema istom tekstu mladog austrijskog pisca Holgera Schobera, u režiji troje redatelja iz Njemačke, Italije i Hrvatske. Uloge tumače Barbara Prpić i Petar Leventić.

RIJEKA - Premijera predstave za djecu "Mini & Maxi" (18 sati, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1). "Mini & Maxi" je kazališna verzija istoimenog romana autora Maria Schiavata, redatelj predstave je Giorgio Amodeo, a scenograf i kostimograf je Anton Toni Plešić.

Zvjezdicom (*) je najavljen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve najave događaja Hrvatska za utorak, 17. siječnja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xjjur/xsmar ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙