FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 2. veljače

Autor: agrb
ZAGREB, 1. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 2. veljače.

ZAGREB - Na otvorenom dijelu šeste sjednice Vlada Republike Hrvatske raspravljat će o Prijedlogu programa za preuzimanje i provedbu pravne stečevine EU za ovu godinu te Nacrtu prijedloga plana usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU. Vlada će, među ostalim, razmotriti prijedloge odluke o osnivanju Povjerenstva za koordinaciju informatizacije javnog sektora, potom odluke o sudjelovanju Oružanih snaga RH u ovogodišnjim međunarodnim NATO/PfP vojnim vježbama i odobrenju prijelaza hrvatske granice oružanim snagama država saveznica radi sudjelovanja u tim vježbama. Vlada će na uvid dobiti Izvješće Državnog odvjetništva o rješavanju imovinskopravnih odnosa s društvom Industrogradnja Grupa. Na zatvorenom dijelu sjednice raspravljati će se o kadrovskim pitanjima (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

LADIMIREVCI - Predsjednik Ivo Josipović posjetit će SOS Dječje selo Ladimirevci (10,00 sati), gdje je predviđen nastup djece te prigodno obraćanje Predsjednika. Nakon toga Josipović će biti na prezentaciji rada Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske (11,50 sati, Turistički paviljon Vinskog kompleksa Vina Belje), gdje će se također obratiti nazočnima, a razgledat će i opremu za razminiravanje te pokazne vježbe s psima tragačima (12,35 sati).

DUBROVNIK - Festu Sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije otvorit će dubrovački biskup Mate Uzinić (15,30 sati, ispred crkve Sv. Vlaha). U 17.30 sati u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike molit će se svečana večernja, nakon čega slijedi koncert katedralnih zborova.

U Kazalištu Marina Držića u 16,30 sati održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća grada Dubrovnika, na kojoj će se uručiti javna priznanja. Pozdravni govor imat će Nenad Stazić, potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora.

VINKOVCI - Zajednička konferencija za novinare vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića u povodu otvaranja diplomskog stručnog studija u Vinkovcima "Management u turizmu" Visoke poslovne škole iz Višnjana pokraj Poreča (12 sati, Ured župana, Glagoljaška 27).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙