FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanska vlada donirala Centar M.A.R.E.

Autor: dspo
ROVINJ, 24. siječnja 2012.(Hina) - Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Yoshio Tamura u pratnji predsjednice udruge i Centra M.A.R.E. (Model aktivne rehabilitacije i edukacije) Dijane Pleštine te predstavnika Istarske županije i grada Rovinja posjetio je danas taj centar, smješten u krugu rovinjske bolnice, i obilježio završetak dijela radova na njegovu uređenju koje je s više od 36 tisuća eura financirala japanska vlada.

Kako je danas najavljeno, centar bi trebao biti dovršan do ožujka, kad bi se trebao početi provoditi programa osnaživanja, integracije i reintegracije te osposobljavanja za samostalni život i rad socijalno osjetljivih društvenih skupina, posebice osoba stradalih od mina. Današnja donacija sastoji se od nabave i postavljanja dizala za prijevoz osoba te od nabave inventara.

Riječ se o jednoj od većih stranih donacija namijenjenih izgradnji tog centra, vrijednoj 36.187 eura.

Po riječima Dijane Pleštine, tim je novcem, uz dizalo te svu potrebnu opremu i montažu, osigurana i nabava radnih stolova te dvadeset stolaca za učionice te za održavanje radionica i sličnih događaja u tom centru.

Podsjetila je kako je izgradnja zgrade centra nevladin i neprofitni projekt koji se provodi isključivo pristiglim donacijama, uglavnom stranih donatora. Neki veći donatori bile su vlade SAD-a, Monaka i Japana, a tijekom državnog posjeta 2009. gradilište centra posjetio je i monegaški knez Albert II.

"Centar je najveći zajednički projekt vladina i nevladina sektora koji se počeo ostvarivati 2001. godine", rekla je Dijana Pleština.

Inače, projekt je pokrenut na njezin poticaj te na poticaj Hrvatske udruge žrtava mina, Centra za krizna stanja i Regionalnog centra "Duga" za psihosocijalnu rehabilitaciju djece i mladih.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙