FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rockeri osobama s invaliditetom osigurali 37.000 kuna

Autor: gvin
VINKOVCI, 10. siječnja 2012. (Hina) - Dvodnevnim humanitarnim rock-koncertom u Vinkovcima pod nazivom „Rock Marinfest“ prikupljeno je 37.085 kuna, što je donirano vinkovačkoj Udruzi osoba s invaliditetom „Bubamara“, potvrdio je danas u ime organizatora vinkovački rock glazbenik i pisac za djecu Vladimir Bakarić.

„Ovaj rock-festival održavamo četvrtu godinu za redom s nakanom da pomognemo „Bubamari“, a kao i prethodni i ovaj posljednji je opravdao očekivanja“, istaknuo je Bakarić na konferenciji za novinare u Vinkovcima. Podsjetio je da se koncert održava u spomen na Marina Pokrovca, tragično preminulog gitaristu vinkovačkog rock sastava „Majke“.

Koncert organiziraju Udruga „Bubamara“ i Vladimir Bakarić. Humanitarni koncert održan je 26. i 30. prosinca 2011. u vinkovačkom „Vanilla klubu“ uz nastupe 12 hrvatskih sastava, odnosno 60-tak glazbenika.

Predsjednik „Bubamare“ Tomislav Velić istaknuo je kako su ukupni prihodi iznosili 76.775 kuna, a ukupni rashodi 39.690 kuna, a u ostvarenu dobit od 37.085 kuna ulazi i novac od prodanih 1.056 ulaznica kao i donacija ZAMP-a te prihod od prodaje fotografija s prošlogodišnjeg „Rock Marinfesta“.

Sav novac „Bubamara“ će uložiti u uređenje prostorija u nekadašnjoj VI. osnovnoj školi u Vinkovcima. Odlukom grada Vinkovaca prizemlje te škole dano je na korištenje „Bubamari“, a Velić očekuje da bi se udruga u taj prostor mogla useliti i prije 1. veljače.

Udruga osoba s invaliditetom „Bubamara“ ima oko 1.200 članova, među kojima je i oko 400 djece s cerebralnom paralizom, distrofijom, mentalnom retardacijom i drugim tjelesnim oštećenjima.

(Hina) xgvin ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙