FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija trogirske udruge vukovarskoj djeci

Autor: gvin
VUKOVAR, 13. siječnja 2012. (Hina) - Predsjednik trogirske Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivica Bašić potpisao je danas u Vukovaru ugovore o donaciji-potpori s četiri vukovarske obitelji koje imaju djecu s poteškoćama u razvoju, a kojima će svaka od obitelji, počevši od siječnja 2012. godine, u sljedećih deset mjeseci dobivati po tisuću kuna.

Udruga TOMS iz Trogira osnivač je Zaklade „Kap za slap“ i suosnivač Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, a u nizu humanitarnih projekata koje provodi je i projekt „Moje svjetlo za moj Vukovar“. Svrha toga projekta je potaknuti djecu osnovnih i srednjih škola na paljenje svijeća za obljetnicu srpske okupacije Vukovara kako se žrtve nikad ne bi zaboravile. Te svijeće izrađuju osobe s invaliditetom iz Makarske čija je udruga članica Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, a prodajom svijeća ostvaruje se prihod kojim se pomaže socijalno ugroženim osobama s invaliditetom.

Uz predstavnike donatora i obitelji djece s poteškoćama u razvoju potpisivanju ugovora u Gradskoj vijećnici u Vukovaru nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Tomislav Džanak te zamjenici vukovarskoga gradonačelnika Danijela Stanković i Željko Pinjuh.

(Hina) xgvin ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙