FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 31. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Kukuriku koalicija je na promidžbenu kampanju na prošlim parlamentarnim izborima potrošila oko 14,2 milijuna kuna, od čega SDP 10,7 milijuna kuna. Po konačnom financijskom izvješću o troškovima kampanje po izbornim jedinicama koje je Socijaldemokratska partija (SDP) objavila na svojoj internetskoj stranici, ta stranka je u deset izbornih jedinica potrošila ukupno nešto više od 10,7 milijuna kuna. Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) je potrošila oko 2,59 milijuna kuna, samo 13 kuna manje od navedenih prihoda. Rashodi IDS-a u izbornoj kampanji su gotovo 598 tisuća kuna, od čega u VIII. izbornoj jedinici malo više od 428 tisuća kuna. Ta je stranka imala 127 kuna veće prihode od rashoda. Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), četvrta stranka Kukuriku koalicije, u kampanji je potrošila 319.110 kuna, a prihodi, od vlastitih sredstava, iznosili su 320 tisuća kuna. Ukupni trošak na izbornu kampanju danas vladajuće koalicije bili su oko 14,228 milijuna kuna. Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) je, kako je novinare u petak izvijestio glavni tajnik stranke, u prošlim parlamentarnim izborima ukupno potrošila nešto manje od 15,5 milijuna kuna. Donacije stranci bile su 1,128 milijuna kuna, a troškovi kampanje financirani su i kreditom podignutim kod Zagrebačke banke te sredstvima stranke. Hrvatski laburisti su u Hrvatski sabor ušli nakon kampanje za koju su potrošili 873 tisuće kuna. U preglednom izvješću navode i potpuni plan financiranja. HDSSB u svom financijskom izvješću navodi promidžbene rashode od 730,5 tisuća kuna, a prihode 474 kune veće. Hrvatska građanska stranka (HGS) Željka Keruma potrošila je u kampanji u dvije izborne jedinice, IX. i X., oko 139 tisuća kuna. Hrvatska seljačka stranka (HSS) je u u kampanji potrošila oko 5,8 milijuna kuna. HSLS je na kampanju potrošio više od 2,5 milijuna kuna, a od donacija je prikupio nešto manje od 1,6 milijuna kuna. HSP je imao troškove veće od 1,6 milijuna kuna u kampanji, a od donacije je prikupio malo više od 1,2 milijuna kuna. Stranke koje su sudjelovale na izborima dužne su bile konačna financijska izvješća o troškovima i donacijama u kampanji Državnom izbornom povjerenstvu dostaviti u roku 15 dana od objave konačnih službenih rezultata izbora, što je bilo do 28. prosinca, a objaviti ih na svojim internetskim stranicama ili u dnevnom tisku najkasnije do ponoći 30. prosinca.

ZAGREB - Pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić predvodio je sinoć u zagrebačkoj katedrali misu zadušnicu u povodu 30. obljetnice smrti kardinala dr. Franje Šepera. Šeper je bio velikan naše nacionalne i crkvene povijesti, rekao je mons. Pozaić, podsjetivši da je dr. Franjo Šeper preminuo 30. prosinca 1981. godine navršivši 76 godina te je pokopan u zagrebačkoj katedrali. Rođen je u Osijeku 1905., studirao je u Zagrebu i Rimu gdje je zajedno s nešto starijim kolegom Alojzijem Stepincom, danas blaženikom, stekao dva doktorata i vrativši se u Zagreb vršio je razne svećeničke službe. "U ona olovna komunistička vremena progona Boga i božjih ljudi kad je zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac bio zatvoren u Lepoglavi, pa konfiniran u Krašiću, godine 1954. povjerena mu je uprava Zagrebačke nadbiskupije, 1960. bio je imenovan zagrebačkim nadbiskupom, a pet godina kasnije, 1965. i kardinalom. Bio je zapažen po svojim nastupima na Drugom vatikanskom saboru. Naročito priznanje i odgovornost dodijelio mu je Papa Pavao VI kada ga je imenovao pročelnikom Zbora za nauk vjere, koju je službu obnašao mudro i uspješno od 1968. do 1981.", kazao je mons. Pozaić. Danas ga se spominjemo i u svjetlu današnjeg blagdana Svete obitelji, kazao je mons. Pozaić. Sveti otac Benedikt XVI na svečanoj misi u Zagrebu je posebno istaknuo kako je kršćanska obitelj uvijek bila primarni put prenošenja vjere te i danas posjeduje velike mogućnosti za evangelizaciju u mnogovrsnim okruženjima, podsjetio je Pozaić te iz Papine poruke posebno naglasio da se roditelji trajno obvežu djecu učiti moliti kako bi ih približili sakramentima, osobito euharistiji.

ZAGREB - U trećem hunamitarnom tjednu Hrvatske radio televizije (HRT) "Uz nas niste sami" sinoć je prikupljeno oko 265 tisuća kuna za udruge koje se bave pružanjem pomoći žrtvama nasilja. Ukupno je u tri tjedna humanitarnog projekta HRT-a "Uz nas niste sami" prikupljeno 1,762.000 kuna. Treći humanitarnom tjedan ove godine, koji je održan od 26. do 30. prosinca, bio je posvećen suzbijanju nasilja, a u programu su predstavljene četiri udruge i njihovi projekti: Autonomna ženska kuća, koja pruža zaštitu ženama i djeci žrtvama nasilja, udruga "Zvuk svjetlosti", koja promiče glazbu u službi sprječavanja nasilja, udruga "Ti si OK", koja pruža psihosocijalnu i pedagošku pomoć djeci i mladima sa smetnjama i poremećajem u ponašanju, te taekwando klub Susegrad "Sokol", čiji je moto "sportom protiv nasilja". Građanima, koji su pozivom na humanitarni telefonski broj 060 9009 donirali po 6,15 kuna s PDV-om, javljale su se poznate osobe iz javnog, kulturnog i političkog života Hrvatske. Tako su se građanima u pozivnom centru HRT-a javljali hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar zdravlja Rajko Ostojić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

VINKOVCI - Druga večer velikog humanitarnog rock festivala "Rock Marinfest", nazvanom po tragično preminulom gitaristu vinkovačkog rock sastava "Majke" Marinu Pokrovcu, održana je sinoć u Vanilla klubu u Vinkovcima uz nastupe rock sastava "Neću žvake oću kusur", "Kandžija i Gole žene", "The Karambol" te kao posebne atrakcije, "Hladnog piva". Festival se održava četvrtu godinu, a sav prihod tradicionalno ide u korist vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom "Bubamara" za djecu s posebnim potrebama koja je uz vinkovačkog glazbenika i književnika Vladimira Bakarića i organizator "Rock Marinfesta".

(Hina) xtdel/ggoj yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙