FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački Caritas i Lidl pomažu više od dvije tisuće obitelji

Autor: dber
ZAGREB, 29. prosinca 2011. (Hina) - Caritas Zagrebačke nadbiskupije danas je izvijestio kako će zajedno s trgovačkim lancem "Lidl Hrvatska" d.o.o i u 2012. nastaviti karitativni projekt započet prije dvije godine pod nazivom "Socijalna košarica - podjela pomoći u naravi" u okviru kojega pomoć prima više od dvije tisuće obitelji te ga proširiti na Caritas Gospićko-senjske biskupije gdje će pokrenuti sličan projekt.

U priopćenju stoji da je od pokretanja projekta, prije dvije godine, Lidl Caritasu Zagrebačke nadbiskupije darovao robe u vrijednosti od 4,9 milijuna kuna s PDV-om.

Kroz projekt, započet u prosincu 2009., "Lidl" donira prehrambene i druge proizvode iz svog asortimana od kojih djelatnici i volonteri Caritasa svakodnevno pripremaju 'košarice' u kojima se nađe i 15 do 20 osnovnih prehrambenih artikala te ih svakodnevno dijele obiteljima i pojedincima u potrebi.

Na taj način pomoć trenutno prima 2166 obitelji, od kojih je 1828 obitelji s prebivalištem na području Grada Zagreba, 240 obitelji s prebivalištem izvan Zagreba, dok je 98 obitelji tijekom 2011. primilo jednokratnu pomoć u naravi.

Projekt ovisi isključivo o donacijama Lidla te sredstvima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije kojima se pokrivaju troškovi djelatnika, volontera, režija, voznog parka i logistike, dok je prostor u kojem se projekt odvija u vlasništvu Grada Zagreba s kojim Caritas ima ugovor o najmu i za koji plaća mjesečnu najamninu te režijske troškove, stoji u priopćenju.

Dodaju i da je, osim redovitih donacija proizvoda, Lidl uložio više stotina tisuća kuna za uređenje, adaptaciju i opremanje prostora.

(Hina) pp/xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙