FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 21. siječnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je večeras da je uvjeren da će na sutrašnjem referendum o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju (EU) većina građana glasovati za ulazak Hrvatske u EU jer nam u Europi može biti dobro i možemo postići ono što je za nas najbolje. Gostujući u večerašnjem Dnevniku HTV-a premijer Milanović rekao je da će on na sutrašnjem referendumu glasovati za ulazak Hrvatske u EU dodavši da je referendum i emotivan trenutak u kojemu trebamo donijeti odluku koju su, smatra, svi koji su o tomu razmišljali već i donijeli. Kako je objasnio, glasovat će "za" jer smatra da je to dobro i prava stvar za Hrvatsku. U razgovoru za HTV premijer Milanović istaknuo je da su u središtu njegove pozornosti hrvatski problemi te da se radi i razgovara o Državnome proračunu te da će, prvi put nakon rata, odnosno od početka 90-ih godina, Hrvatska imati manji proračun nego prethodne godine i nominalno i stvarno, odnosno da će proračun biti i nešto manji u brojkama i manji u odnosu na inflaciju koja je dva i pol posto, te da bi država trebala biti štedljivija za oko pet milijarda kuna. Podsjetio da Hrvatska mora poštivati svoje međunarodne obveze i vraćati dug te istaknuo da nije dovoljna samo štednja, nego da treba ostvariti i rast . Želimo ostvariti rast, bilo kakav rast, i u datim teškim okolnostima to je za nas uspjeh, poručio je Milanović. Kad je pak riječ o povećanju PDV-a sa sadašnjih 23 na 25 posto, najavio je da će to povećanje biti amortizirano s nekim drugim mjerama kojima će se zaštiti ljudi koji imaju i zarađuju manje.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović istaknuo je da je referendum na kojem će građani sutra odlučivati o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji o "veliki dan za Hrvatsku". "Građani su u prilici da svojom odlukom utječu na sudbinu Hrvatske. Očekujem dobar izlazak, negdje po prilici kako je to bilo na parlamentarnim izborima i očekujem uvjerljivu podršku EU", rekao je danas novinarima predsjednik Republike Ivo Josipović. Na drugom referendumu u hrvatskoj povijesti građani će se izjašnjavati o pristupanju Europskoj uniji s kojom je Hrvatska pregovarala od listopada 2005. do 30. lipnja prošle godine, kada su zaključeni pristupni pregovori te potpisan Pristupni ugovor. Odluče li građani glasovati za EU, Republika Hrvatska će 1. srpnja 2013. postati punopravna članica te asocijacije, nakon što Hrvatski sabor i parlamenti 27 država članica ratificiraju Pristupni ugovor.

ZAGREB - Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) pozvala je hrvatske građane da na sutrašnjem referendumu glasuju za ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU). Središnje vijeće te stranke danas je jednoglasno donijelo zaključak kojim HSLS poziva sve građane da na sutrašnjem referendumu o ulasku Hrvatske u EU glasaju ZA.

RIJEKA - Prosvjed protiv ulaska u Europsku uniju uz transparent s natpisom "EU pogoduje samo bogatima" održan je danas u na Jadranskom trgu u središtu Rijeke. Prosvjed su, kako su naveli govornici na skupu, organizirali Autonomni studenti, Antifa Ri, Slobodarski blok i Mreža anarhosindikalista Rijeka, a okupilo se oko 100 ljudi. Govoreći o razlozima prosvjeda govornici su ustvrdili da je vlast u EU nedemokratska, da će doći do smanjenja socijalnih prava, gubitka radnih mjesta, a po njihovoj ocjeni izgledna je propast hrvatske brodogradnje i ribarstva.

ZAGREB - Aktivisti udruge "Prijatelji životinja" danas su u središtu Zagreba prosvjedovali protiv ubijanja životinja zbog krznene odjeće. Prosvjed je organiziran u sklopu kampanje "Za Hrvatsku bez krzna". Glasna povorka, koja je izvikivala poruke "Krzno boli" i "Krzno je sramota" i nosila transparente na kojima je pisalo "Krzno nema opravdanja", "Krzno je ubojstvo s predumišljajem", "Krzno nose lijepe životinje i ružni ljudi" i dr., prošla je središtem Zagreba, zaustavljajući se pred trgovinama krznom.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙