FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: umjereni optimizam investitora

Autor: scvi
NEW YORK, 18. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su umjereno su porasli nakon što je Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio da razmatra povećanje svojeg kapaciteta kreditiranja za 1.000 milijardi dolara.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 13,30 sati u plusu 20 bodova, a tehnološki Nasdaq 9 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 3 boda te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Izvršna direktorica MMF-a Christine Lagarde izjavila je da ta financijska institucija razmatra načine povećanja svoje kreditne sposobnosti, djelomično ako bi se mogla uspješno nositi s europskom dužničkom krizom.

Nove smjernice investitorima će dati podaci o industrijskoj proizvodnji SAD-a te inflaciji mjerenoj proizvođačkim cijenama u prosincu, kao i poslovni rezultati bankarskog diva Goldman Sachsa.

U nešto većem fokusu investitora mogla bi se naći i dionica Yahooa, nakon što je suosnivač te internetske tvrtke Jerry Yang napustio kompaniju, koju je osnovao 1995. godine.

Na europskim burzama također prevladava pozitivno raspoloženje. Londonski Ftse indeks je trenutno u plusu 0,1 posto, frankfurtski DAX 0,42 posto, dok pariški CAC stagnira.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙