FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 18. siječnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

ZAGREB/SEATTLE - Jedan je američki planinar koji se izgubio u dvodnevnoj mećavi na planini Mount Rainier u saveznoj državi Washington, rekao da je palio dolarske novčanice kako bi se ugrijao. Yong Chun Kim (66) iz Tacome izjavio je u utorak za postaju KOMO-TV u Seattleu da je sa sobom imao sredstvo za potpalu vatre te da je prvo spalio nešto lišća. Tada je počeo paliti osobne stvari: svoje čarape i novčanice od jednog i pet dolara iz novčanika. Kim je također rekao da se stalno kretao kako bi sačuvao toplinu, a noću bi se skrio ispod stabla i sanjao svoju suprugu i toplu saunu, prenosi CBS News. Odvojio se od skupine planinara u subotu a spašen je tek u ponedjeljak. Kim je bio u tako dobrom stanju kada je pronađen da nije morao ići u bolnicu već je umjesto toga otišao kući sa svojom obitelji. Pripadnici gorske službe spašavanja stigli su u ponedjeljak kroz duboki snijeg do Kima na nepristupačnoj jugozapadnoj padini Mount Rainera, a potom su ga devet sati spuštali do ceste, rekao je glasnogovornik službe Lee Taylor.

BEOGRAD - U selu Jezdini nedaleko od Čačka u Srbiji na svijet je došlo tele ljubičaste boje, prenose u utorak beogradski elektronički mediji, dodajući kako ono izvrsno napreduje bez obzira na svoju neuobičajenu boju. Ljubičasto tele otelila je, kako se navodi, krava koja se nalazi u vlasništvu obitelji Glavonjić, a u čiju štalu sada navraćaju brojni mještani kako bi vidjeli neobično tele. Fotografiju teleta prenose brojni portali uz ocjenu da ono izgleda kao da je iz reklame za jednu poznatu čokoladu. Radmila Glavonjić, čijem kućanstvu pripada krava koja je smeđe boje, kaže kako su članovi kućanstva bili iznenađeni vidjevši tele neobične boje. Bez obzira na neobičnu boju, tele, po riječima Radmile Glavonjić, izvrsno napreduje.

NEW YORK - Alexis Rodriguez iz Bronxa zamalo je ponovno završio u bolnici kada mu je na kuću adresu stigao bolnički račun od 44,8 milijuna dolara (266,8 milijuna kuna), piše "The New York Daily News". Nezaposleni Rodriguez dobio je astronomski račun nakon liječenja upale pluća u bolnici Bronx-Lebanonu prošloga tjedna. "Zamalo sam dobio napad astme", rekao je novinarima. No, nije on bio jedini koji je dobio golemi račun. Tvrtka PHY, zadužena za slanje bolničkih računa na kućne adrese, priznala je pogrešku i priopćila da sve račune poslane u posljednje vrijeme poništava i da će poslati nove. "Pogreškom sustava", kako su je nazvali, brojevi koji se upisuju u kućicu "poziv na broj" upisani su kao iznosi računa. Rodriguez, inače, bolnici duguje oko 300 dolara. "Uistinu bi morali biti pažljiviji. Nekog su stvarno mogli vratiti u bolnicu s takvim računima", kazao je.

ZAGREB - Američka pjevačica Lady GaGa prva je osoba koja je na društvenoj mreži Twitteru dosegla brojku od čak 18 milijuna pratitelja, piše web stranica digital spy. To je gotovo dva milijuna više od drugog na listi, mladog kanadskog pjevača i tekstopisca Justina Biebera, koji ih ima 16,4 milijuna. Pjevačica se zahvalila svojim obožavateljima na tome što su je doveli do te "važne prekretnice". "Ne mogu vjerovati da imam 18 milijuna TwitterMonstera, to je doista radikalno, prije samo nekoliko godina imala sam ih jedva nekoliko", napisala je GaGa na svojem Twitter profilu nakon te objave. Na trećem se mjestu po broju pratitelja na Twitteru nalazi američka kantautorica Katy Perry s 13,9 milijuna, dok je Shakira četvrta s 12,6 milijuna, a Kim Kardashian peta s 12,5 milijuna pratitelja.

NEW YORK - Žena stara 31 godinu rodila je u ponedjeljak u New Yorku dječaka u vlaku u središtu Manhattana, objavile su gradske prometne službe. Žena je sa suprugom ušla u vlak koji vozi do Manhattana na stanici Journal Square u Jersey Cityju u ponedjeljak ujutro. Ubrzo je osjetila trudove. Strojovođa, upozoren što se događa u vlaku, odlučio je da se više neće zaustavljati do terminala na 33. ulici, usred Manhattana, kako bi žena stigla do bolnice. No, dječačić je bio brži. Žena je rodila malo prije ulaska vlaka u stanicu, istaknuo je glasnogovornik prometnih vlasti Ron Marsico. "Bio je to brzi porod". Kad je vlak stao na stanici, 17 minuta nakon ženina ulaska, "beba je već bila u očevom naručju", dodao je on. Policija je već čekala na postaji, kao i medicinska ekipa koja je bebu umotala u dekicu. Temperatura u New Yorku to je jutro iznosila 0 stupnjeva. Iz bolnice St. Lukes u koju su mama i beba prevezeni priopćeno je da su oboje dobro.

BALTIMORE - Broj američkih pješaka koji su smrtno stradali ili su teže ozlijeđeni dok su hodajući gradom na ušima imali slušalice, utrostručen je u zadnjih šest godina, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u utorak u u britanskom časopisu Injury Prevention. Istraživanje je predvodio Richard Lichenstein sa Sveučilišta Maryland u Baltimoreu. Dvije trećine stradalih su muškarci i osobe mlađe od 30 godina. U odnosu na 2004., kada je evidentirano 16 unesrećenih, u 2011. ta je brojka iznosila 47. Više od polovine nesreća u kojima su stradali pješaci dogodilo se jer oni slušajući glazbu nisu čuli približavanje vlaka. U članku objavljenom u časopisu upozorava se kako je, dok na ušima ima slušalice, osoba "nenamjerno slijepa", jer joj ono što sluša odvraća pozornost od drugih stvari i smanjuje aktivnost dijela mozga koji reagira na vanjske podražaje. Statistički podaci odnose se na osobe koje su na ušima nosile slušalice iPoda, MP3 uređaja i ostalih sličnih aparata. Rezultati istraživanja ne odnose se na mobilne telefone.

NEW YORK - Američki televizijski glumac Kelsey Grammer (56) i njegova supruga Kayte Walsh (30) čekaju blizance, potvrdio je glumčev predstavnik za javnost časopisu "People". Grammer, zvijezda humorističnih serija "Kafić Uzdravlje" i "Fraiser", već ima četvero djece iz prethodnih veza i brakova. S Kayte Walsh vjenčao se u veljači prošle godine. Grammer je u nedjelju dobio Zlatni globus za najboljeg glumca u drami, u novoj seriji "Boss".

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙