FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 4. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

TAMPA - Jedan je 39-godišnjak u Tampi na Floridi ukrao vozilo hitne pomoći kako bi se odvezao u bolnicu nakon što je u tučnjavi zadobio tešku ozljedu glave, izvijestio je lokalni dnevni list Tampa Bay Times. "Bilo je hitno" izgovor je koji nekad može pomoći da se izbjegne kazna za brzu vožnju, no Hubert Lee Credit time nije mogao opravdati krađu ambulantnog vozila kako bi se odvezao do bolnice, naveo je ured šerifa okruga Hillsborough. Credit, koji je imao rupu na glavi, nije daleko stigao. Policija ga je zaustavila nakon oko 1,5 kilometra vožnje, koristeći GPS. Pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici u Tampi, a potom je prebačen u zatvor.

SYDNEY - Znanstvenici su u vodama Australije otkrili prve hibridne morske pse na svijetu i vjeruju kako je to siguran dokaz prilagodbe tih grabežljivaca klimatskim promjenama. Znanstvenik Jess Morgan sa sveučilišta u Queenslandu nazvao je križanje australskog crnovrhoga grebenskog psa koji obitava kod Australije s crnovrhim psom iz drugih dijelova svijeta "izravnom evolucijom". Znanstvenici su proučili 57 primjeraka hibridnih morskih pasa, a prvi rezultati su pokazali da su hibridi robustniji i uspijevaju se reproducirati. Crnovrhi grebenski morski pas iz Australije manji je od svoga rođaka i može obitavati samo u tropskim vodama. Hibridi pak, pronađeni 2.000 kilometara južnije, plivaju u mnogo hladnijim vodama.

ATENA - Lopovi su iz manastira u Heraklionu na Kreti ukrali zavjetne darove vrijedne oko 300 tisuća eura, objavila je lokalna policija. Nakon što su provalili kroz glavna vrata manastira i popeli se na treći kat u prostoriju u kojoj se čuva ikona sveca zaštitnika manastira lopovi su srušili ikonu, razbili stakleni pokrov i uzeli zlatni nakit i druge darove. Policija procjenjuje da je ukradeno oko deset kilograma zlata, prenosi grčka novinska agencija ANA.

WASHINGTON - Glumica Angelina Jolie željela je svome partneru Bradu Pittu pokoniti doista nešto posebno za Božić i znajući koliko on voli arhitekturu darovala mu je zemljište s vodopadima u Kaliforniji kao spomen na "Fallingwater" arhitekta Franka Lloyda Wrighta, kojemu se Pit oduvijek divio. Godine 2006., Pitt i Jolie posjetili su "Fallingwater", kuću na stijeni i vodopadu koju je 1935. projektirao klasik arhitekture Frank Lloyd Wright. "Prvi naš posjet ondje bio je nezaboravan", rekla je glumica o posjetu o kojem je Pitt maštao otkako je o toj kući učio na satu povijesti umjetnosti u koledžu. "Angelina je željela darovati nešto nevjerojatno posebno i kako je znala koliko on voli arhitektu, mislila je da bi to bilo savršeno", rekao je izvor za list The New York Post.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙