FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sdje
ZAGREB, 15. siječnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

NEW YORK - Jedan newyorški ljubitelj glazbe od muke nije spavao dvije noći jer mu je usred koncerta Newyorške filharmonije zazvonio mobitel.

Orkestar je svirao Mahlerovu 9. simfoniju kad je zazvonio mobitel posjetitelja u prvom redu. Dirigent Alan Gilbert nije oklijevao i odmah je prekinuo koncert dok su dvoranom odjekivali zvuci marimbe iz mobitela. Publika je bila bijesna, a incident je odmah postao glavna tema blogova i predmet osuda na Twitteru. Vlasnik je nakon cijele vječnosti ipak uspio ugasiti mobitel i koncert se nastavio. Ispričavši se članovima orkestra i publici, 60-godišnji ljubitelj glazbe objasnio je što se zapravo dogodilo. Toga je dana dobio novi službeni telefon i mislio je da ga je ugasio za vrijeme koncerta. No, ostao je aktiviran alarm koji se i oglasio. Tek kada je dirigent pogledao prema njemu, shvatio je da koncert ometa zvonjava njegova mobitela.

HENLEY-ON-KLIP

Kraljica američke televizije Oprah Winfrey u subotu je, zajedno sa 72 polaznice njezine škole za djevojke "Leadership Academy for Girls" prvi put od njezina osnutka u Južnoafričkoj Republici, proslavila njihovu maturu. U izgradnju, infrastrukturu, besplatno školovanje i ostalo uložila je 40 milijuna dolara. Sama je kazala kako škola simbolizira "završetak apartheida". "U jedno sam sigurna - a to je da obrazovanje otvara vrata slobodi", rekla je tijekom svečanosti uručenja diploma prvoj generaciji učenica, organiziranoj uz, kako prenose mediji, veliku pompu, u američkom stilu. Članovi obitelji djevojaka, novinari, poznate ličnosti, nekoliko stotina uzvanika u subotu je, zajedno s maturanticama, slavilo u Henley-on-Klipu, mjestu od Johannesburga udaljenom oko sat vremena vožnje. Biblioteka škole broji 10.000 književnih djela, škola ima laboratorij za prirodne znanosti, kompjutore, amfiteatar za predavanja, čak i frizerski salon. Većina polaznica škole nastavit će školovanje, a deset među njima studirat će u inozemstvu, od kojih dvije u SAD-u, prenosi France presse.

LONDON

Grupa lopova iz Manchestera šest je mjeseci kopala tunel dugačak 30 metara, da bi ukrali oko 6000 funta iz bankomata, izvijestili su u subotu policijski dužnosnici u ovome sjeverozapadnom engleskom gradu. "Tijekom svoje dugogodišnje službe, nisam vidio ni doživio ništa slično. Ovi su ljudi očito proveli dosta vremena osmišljavajući plan", rekao je detektiv koji radi na slučaju. Bankomat je smješten unutar zgrade do koje su lopovi prokopali tunel, osiguravši ga gredama, a instalirali su i osvjetljenje kako bi se u mraku bolje snalazili. Krađa je otkrivena tek početkom mjeseca, kad je osiguranje došlo napuniti bankomat novčanicama. U Britaniji je sličan pokušaj zabilježen 2007. Po lopove je završio neslavno, jer su završili iza rešetaka.

(Hina) xsd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙