FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 14. siječnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

MOSKVA

Umirovljeni Rus u regiji Udmurtiji na zapadnom Uralu pozvao je policiju kada je otkrio da drevni sanduci koje je kupio za ogrjev nisu prazni već da sadrže automatske puške Ak-47, priopćila je policija, a prenose ruski mediji. Umirovljenik je uzbunio policiju nakon što je našao "predmet sličan kalašnjikovu" u jednom od drvenih sanduka. Ukupno 79 kalašnjikova i velika količina streljiva nađeni su u više od 60 sanduka koje je umirovljenik kupio za ogrjev od vozača kamiona za 500 rubalja (15,81 američkih dolara). Kasnije je utvrđeno da je vozač trebao dopremiti kalašnjikove u vojnu bazu kako bi bili uništeni. Nije poznato je li vozač kamiona znao da prevozi oružje u drvenim sanducima.

LONDON

Neobjavljeno Brahmsovo djelo, otkriveno gotovo 160 godina nakon što je skladano, izvest će se premijerno sljedećeg tjedna na BBC-ju. To vrlo kratko djelo od samo dvije minute koje je Brahms napisao 1853. kad je imao tek 20 godina, pronašao je slučajno britanski dirigent i muzikolog Christopher Hogwood dok je pregledavao rukopise u biblioteci američkog Princetona. Ta klavirska minijatura naslovljena "Albumblatt" malo je djelo ali savršeno skladano, kaže BBC. "To je nevjerojatno otkriće koje daje fascinantan uvid u rad tog velikog skladatelja", istaknuo je Roger Wright, direktor Radija 3, BBC-jeve postaje za klasičnu glazbu. Christopher Hogwood našao je tu minijaturu u knjizi koja je pripadala jednom dirigentu iz njemačkog Goettingena.

WELLINGTON

Oglasom "vaša tetovaža na mojoj stražnjici" nezaposlena mlada Novozelanđanka pozvala je majstore tetovaže na dražbu i pobjednik će biti onaj koji ponudi najviše novca, koji joj trebaju kako bi platila režije. Nakon samo 24 sata Tina Beznec dobila je ponudu od 10.250 novozelandskih dolara (47,500 kuna). Dvadeset posto svote 23-godišnja građanka Wellingtona izdvojit će u humanitarne svrhe, a ostatak će uzeti sebi jer je u godinu dana dvaput ostala bez posla. Njezin je primjer odmah slijedila jrdna samohrana majka, također kako "bi mogla platiti račune", a iz istih se razloga stražnjicu za reklamu ponudio je jedan muškarac.

MIAMI

Slavni američki glumac Gene Hackman samo je lakše ozlijeđen i kratko hospitaliziran u petak nakon što ga je na Floridi udario kamionet dok je vozio bicikl, objavila je njegova agentica. Na Hackmanov bicikl je sa stražnje strane naletio neoprezni vozač kamioneta, a slavni je glumac od udarca pao na tratinu pokraj ceste. Iz mjera opreza iz Florida Keysa, u kojem se nesreća dogodila, helikopterom je prevezen u bolnicu u Miami. Tamo mu osim modrica i ogrebotina nisu utvrđene druge ozljede, pa je brzo otpušten. Hackman je dvostruki dobitnik Oscara, za glavnu ulogu u filmu "Francuska veza" i sporednu u "Nepomirljivima". Ima još i tri nominacije za tu nagradu.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙