FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 1. siječnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih događaja iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipovići i ministar obrane Ante Kotromanović posjetili su danas Zapovjedno operativno središte Glavnog stožera Oružanih snaga RH, a predsjednik Josipović je preko video linka čestitao Novu godinu pripadnicima hrvatskih oružanih snaga koji sudjeluju u međunarodnim mirovnim operacijama i misijama u Afganistanu, na Kosovu i Golanskoj visoravni.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić posjetili su danas Dječji dom u Nazorovoj te mališanima koji su tamo smješteni i onima koji se o njima skrbe čestitali Novu godinu. Predsjednik Josipović pohvalio je skrb odgojiteljica, medicinskoga osoblja i uprave, za djecu smještenu u domu, dodavši međutim kako je za tu djecu dugoročno važno da se maksimalno pojednostavi i ubrza postupak posvajanja. "Sigurno je da djeca u novim obiteljima imaju nove mogućnosti i nove šanse", rekao je Josipović. Osobno, kazao je, ima puno prijatelja i prijateljica koji su usvojili djecu te stoga zna koliko su ljubavi, pažnje i mogućnosti ta djeca dobila ulaskom u nove obitelji.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetili su jutros, prvog dana Nove godine Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i Državni centar 112 te zaposlenicima, volonterima i pripadnicima državnih tijela koja sudjeluju u zaštiti i spašavanju čestitali Novu godinu. "Uvjerili smo se kako je sustav u zadnjih godinu dana napredovao u tehničkom, organizacijskom i stručnom smislu", rekao je novinarima predsjednik Josipović. Izrazio je također i uvjerenost kako će Vlada učiniti sve da sigurnost hrvatskih građana i imovine bude na još višoj razini, s čime se složio i premijer Zoran Milanović rekavši kako "sustav funkcionira, a uvijek može i bolje".

ZAGREB - Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor danas je, na Novu godinu, tradicionalno posjetila rodilje u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb u Petrovoj ulici, gdje je u 8,20 sati rođeno prvo novorođenče u novoj godini. Dječaka teškog 4000 grama i 53 centimetra dugog rodila je Alenka Ćubelić iz Zagreba. Prilikom posjeta klinici u Petrovoj Kosor je izrazila nadu u nastavak populacijske politike u Hrvatskoj nazvavši ju "strateškim dokumentom", te istaknula da je novac uložen u rodiljne naknade i dječji doplatak najbolje ulaganje u budućnost. "To je zapravo u konačnici ulaganje u hrvatsko gospodarstvo", naglasila je.

ZAGREB - Sinoć je od 20 do 4 sata na otvorenim prostorima Trga bana Josipa Jelačića i Britanskog trga održana proslava dočeka Nove Godine, a na Trgu bana Josipa Jelačića bilo je nazočno oko 25 000, na Britanskom trgu oko 10 000 posjetitelja, no nije bilo narušavanja javnog reda i mira, izvijestila je zagrebačka policija.

ZAGREB - Petero djece romske nacionalnosti danas je ozlijeđeno u dvorištu Držićeve ulice broj 46 u Zagrebu, objavila je danas Policijska uprava zagrebačka (PUZ). Policija navodi kako su djeca starosti od p3t do deset godina ozlijeđena prilikom igre s neutvrđenim eksplozivnim sredstvom.

DUBROVNIK - Tijekom novogodišnje noći na području PU dubrovačko-neretvanske nisu evidentirani veći izgredi, odnosno teža kaznena djela, doznaje se u Policijskoj upravi (PU) dubrovačko-neretvanskoj. U dubrovačkoj Općoj bolnici prva djevojčica rođena je 53 minute nakon ponoći, a u protekloj godini rođeno je 1078 djece, što je za 90 manje nego u 2010. kada je rođeno 1168 beba.

PULA - Tradicionalnim kupanjem u moru, danas je dvadesetak Puljana točno u podne proslavilo ulazak u Novu godinu. Riječ je o dugogodišnjoj tradiciji obzirom da se pulski kupači okupljaju već gotovo dva desetljeća prvoga dana nove godine na tradicionalnom kupanju, kako bi zaplivali na poznatome pulskom kupalištu na Mornaru. Kupači su u hladnome moru, temperature oko desetak stupnjeva, plivali zajedno nekoliko minuta te pjenušcem nazdravili i ujedno čestitali rođendan jednoj od najstarijih kupačica, 81.godišnjoj Almi Šešliji, koja je i pokrenula ovo tradicionalno pulsko novogodišnje kupanje.

SPLIT- Dva su muškarca, od čega jedan maloljetni, teško ozlijeđeni u novogodišnjoj noći na području Splita, doznaje se danas u PU splitsko-dalmatinskoj. Bez komadića uha ostao je 17-godišnji Splićanin koji se potukao s dvojicom konobara u kafiću, pa mu je jedan od njih odgrizao komadić uha. Zbog toga je primljen u splitsku bolnicu gdje mu je pružena pomoć. Iste noći, oko 1 sat, u drugom kafiću na području Splita teško je ozlijeđen muškarac (40) kojega je napao i udarcem u glavu teško ozlijedio, policiji za sada, nepoznati napadač.

RIJEKA - Novogodišnja noć na širem riječkom području je prošla mirno i bez znatnijih narušavanja javnog reda i mira, doznaje se od Policijske uprave primorsko-goranske. Zabilježena su samo tri manja slučaja remećenja reda i mira. Tijekom noći bilo je pet manjih prometnih nezgoda u kojima su ukupno ozlijeđene dvije osobe, ali lakše te nisu zadržane na bolničkom liječenju. Prva beba rođena u Rijeci 2012. godine je Kristina Sindičić čiji su roditelji iz Kornića na otoku Krku. Teška je 3,15 kilograma a duga 50 centimetara, a treće je dijete u ovoj obitelji. Rođena je sedam minuta poslije ponoći

MAKARSKA - Tri su automobila izgorjela u prvim satima nove 2012. godine u Makarskoj, izvijestila je splitska policija. Policija je istaknula kako se požar dogodio u 6.10 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici. Tamo je bio parkiran fiat punto na kojem je i planula buktinja, no kasnije se vatra proširila i na susjedno parkirane VW golf i mercedes. Prema prvim informacijama s terena fat punto je u potpunosti izgorio, a preostala dva automobila su nagorena i oštećena.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙