FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Đakovu otvoren ured Hrvatske poljoprivredne agencije

Autor: sela
ĐAKOVO, 8. prosinca 2011. (Hina) - U Đakovu je danas otvoren zajednički prostor ureda Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA), Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda, Udruge uzgajivača holsetein goveda Osječko-baranjske županije i Udruge uzgajivača simentalskog goveda te županije.

Zajednički prostor svim će tim subjektima omogućiti još bolju suradnju HPA i stočara, rekao je ravnatelj Agencije Zdravko Barač.

Osječko-baranjska županija, na koju otpada četvrtina ukupne hrvatske proizvodnje mlijeka, Grad Đakovo, HPA i spomenuta stočarska udruženja za preuređenje i prilagodbu prostora osigurali su četvrt milijuna kuna.

Sasvim je logično što je upravo Đakovo odabrano za sjedište ureda budući da pripada županiji koja u ukupnoj proizvodnji mlijeka sudjeluje s 24 posto te da se upravo u Đakovštini nalazi najveći broj grla i velikih farmi, rekao je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Proizvodnja mlijeka u ovom dijelu Hrvatske sa 70-ak milijuna litara godišnje u prošlih se nekoliko godina udvostručila s tim da se na području Đakovštine proizvede više od 50 posto županijske proizvodnje i 15 posto ukupne hrvatske proizvodnje, naglasio je predsjednik Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda Branko Kolak.

U ovom dijelu RH je oko 20.000 grla goveda. U Đakovštini je podignuto približno 60 farmi s 50-ak do 500 grla.

Kolak je upozorio na trend propadanja malih proizvođača, no istovremeno i zadržavanje ukupne proizvodnje, te zaključio da će, sukladno europskom trendu, opstati samo veliki proizvođači.

(Hina) xsela yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙