FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPK o legalizaciji poljoprivrednih objekata

Autor: tper
ZAGREB, 30. studenog 2011. (Hina) - Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) traži da se donese odluka o legalizaciji svih objekata u poljoprivredi izgrađenih do 2011. godine, jer je to jedini način za opstanak obiteljskih gospodarstava, rekao je član Upravnog odbora HPK-a Mato Mlinarić na današnjoj konferenciji za novinare.

Da bi poljoprivrednici nakon ulaska u Europsku uniju mogli prijavljivati projekte za poticaje, treba legalizirati poljoprivredne objekte, naglasio je.

Napominje kako u Hrvatskoj ima oko 80 tisuća bespravno izgrađenih poljoprivrednih objekata pa bi za njihovu legalizaciju, s obzirom na sve koji bi trebali biti u to uključeni, bilo potrebno 12 godina i 7,5 milijardi kuna.

Stoga u HPK smatraju da je jedini način za opstanak sela nova odluka o legalizaciji svih objekata izgrađenih do 2011.

Ukoliko se to ne napravi poljoprivrednici neće moći nakon ulaska u Europsku uniju (EU) prijavljivati projekte za milijunske poticaje, kazao je Mlinarić podsjećajući kako je jedan od glavnih uvjeta da poljoprivrednici mogu koristiti sredstva iz fondova EU da su objekti u kojima se odvija proizvodnja izgrađeni uz važeće dozvole.

Mlinarić ističe kako bi nova vlada ukoliko ima dobru volju trebala donijeti odluku kojom će se legalizirati sve izgrađeno do 2011. jer bi to bilo od velike pomoći seljacima i poljoprivrednicima, cijelom selu i cijeloj poljoprivrednoj proizvodnji.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙