FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Končar D&ST isporučila prve transformatore za Ganu

Autor: tper
ZAGREB, 7. prosinca 2011. (Hina) - Tvrtka Končar – Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) isporučila je prve distributivne transformatore za kupca u Gani te je tako otvorila novo tržište u svom portfelju, izvjestili su iz Končara.

Kupac je Elektroprivreda Volta River Authority – VRA koja pokriva prijenos i proizvodnju električne energije u sjevernom dijelu Gane.

Predstavnici te tvrtke posjetili su D&ST te nakon višednevnih ispitivanja preuzeli 128 distributivnih transformatora 100 – 135 kVA (kilovoltampera), a najavljena je i mogućnost ugovaranja novih poslova, navodi se u priopćenju.

Končar D&ST je na afričkom tržištu tijekom 2011. zaključio i druge velike poslove, a ukupna vrijednost izvršenih i trenutno ugovorenih poslova te tvrtke za ovu godinu na afričkom tržištu iznosi oko 13 milijuna eura.

Iz Končar D&ST navode kako je ta tvrtka uz ostalo isporučila 28 energetskih te 340 distributivnih transformatora za Nigeriju, kao i transformatore za Kamerun i Maroko.

Također, trenutno se u Ugandi dovršava veliki projekt hidroelektrane Bujagali za koje je D&ST isporučio šest energetskih transformatora, snage 63 MVA. Tvrtka ima aktivne ugovore i u Mauricijusu te Mozambiku.

Aktivnostima Končar D&ST-a, ali i ostalih članica Končar grupe u Africi treba pribrojati i prvi nastup na WAPIC 2011 (West African Power Industry Convention), zapadnoafričkoj konferenciji o energetici koja se održala u Abuji u Nigeriji od 28. studenoga do 1. prosinca ove godine, napominju iz Končara.

(Hina) xpp/xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙