FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Končar EI na konferenciji o energetici u Nigeriji

Autor: tper
ZAGREB, 28. studenog 2011. (Hina) - Predstavnici Končar Elektroindustrije ove će godine prvi put sudjelovati na zapadnoafričkoj konferenciji o energetici WAPIC 2011 (West African Power Industry Convention) koja se održava u Nigeriji od 28. studenoga do 1. prosinca, izvijestili su iz te tvrtke.

Končar će imati izložbeni prostor putem kojeg će zapadnoafričkom tržištu predstaviti svoj proizvodni program opreme i postrojenja za proizvodnju i prijenos električne energije.

Sudionicima skupa bit će održana i stručna prezentacija o HE Lešće, prvoj hidroelektrani u Hrvatskoj koja radi potpuno automatski, bez posade, a za koju je Končar izveo većinu elektrostrojarskih radova.

Na tržištu Afrike Končar je prisutan već 55 godina, a njegovi proizvodi i postrojenja nalaze se u više od 20 zemalja (Tanzaniji, Burkini Faso, Gvineji, Togu, Obali Bjelokosti, Keniji, Ruandi, Nigeriji, Etiopiji itd).

Tvrtka je i danas vrlo aktivan na afričkom tržištu pa je tako u Nigeriji u tijeku realizacija ugovora koje je Končar-Generatori i motori potpisao za hidroelektranu Shiroro na rijeci Kaduna, a uključuje kompletni remont jednog generatora te isporuku i zamjenu različitih rezervnih dijelova.

Tijekom ljeta na hidroelektrani su započeti radovi koji uključuju vađenje rotora i generatorskog vratila te demontažu raznih dijelova. Nakon montaže slijede kompletna ispitivanja generatora i sustava uzbude te probni rad i primopredaja jedinice u eksploataciju.

Končar - Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) tijekom 2011. isporučili su u Nigeriju 28 energetskih transformatora te 340 distributivnih transformatora.

D&ST je ove godine zabilježio i prve isporuke u Ganu gdje je, za tamošnju elektroprivredu, proizveo 128 distributivnih transformatora 100 - 135 kVA. Ukupna vrijednost izvršenih i trenutno ugovorenih poslova D&ST-a za 2011. na afričkom tržištu iznosi oko 13 milijuna eura.

(Hina) xpp/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙