FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtke pozvane da ispune Indeks DOP-a

Autor: tper
ZAGREB, 23. studenog 2011. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatski poslovni savez za održivi razvoj (HR PSOR) pozvali su poslovno najuspješnija poduzeća da ispune upitnik Indeksa DOP-a (društveno odgovorno poslovanje), a rok za ispunjavanje upitnika je 31. prosinca.

Cilj indeksa DOP-a, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, je omogućiti godišnju usporednu procjenu poslovno najuspješnijih hrvatskih tvrtki s obzirom na njihovu odgovornost i primjenu načela održivog poslovanja, afirmirati najbolje domaće prakse, a tvrtkama olakšati praćenje učinaka u ekonomskoj, društvenoj i okolišnoj dimenziji i izvještavanje o DOP-u.

Anketni upitnici poslani su putem e-pošte na 1.600 adresa tvrtki koje su prema kriterijima Zlatne kune lani ocijenjene kao najuspješnije.

Upitnik sadrži 119 pitanja za velika i srednja poduzeća, za mala poduzeća 61 pitanje, a ove je godine otvorena nova kategorija u kojoj će se natjecati javna poduzeća.

Potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta kazala je kako HGK i HR PSOR provode Indeks DOP-a već četvrtu godinu za redom te kako upitnik svake godine ispunjava sve više tvrtki.

Poslovni svijet sve više prepoznaje važnost koncepta društveno odgovornog poslovanja, dobri poslovni rezultati više nisu jedino mjerilo za vrednovanje uspješnosti tvrtke već se uspješnima smatraju one tvrtke koje istodobno brinu o ekonomskom, društvenom i okolišnom utjecaju, istaknula je.

Vesna Trnokop Tanta je naglasila kako je u Hrvatskoj u zadnje četiri godine napravljen pregled i upoznata javnost s tvrtkama koje umnogome koriste elemente DOP-a, kao što su primjerice Cemex, Coca-Cola, Ericsson Nikola Tesla, Končar institut, Jadranski galenski laboratorij itd.

Zahvaljujući Indeksu DOP-a tvrtke dobivaju jasnu sliku o vrijednosti svojih dosadašnjih napora u održivom poslovanju te u kojim područjima mogu napredovati, istaknula je direktorica Sektora za industriju HGK Zoja Crnečki.

Najavila je kako će se nagrade najodgovornijim i najuspješnijim tvrtkama dodijeliti sljedeće godine u okviru Zlatne kune.

Ravnateljica HR PSOR Mirjana Matešić napomenula je kako je uz financijsku podršku EU već drugu godinu za redom u tijeku provedba projekta Nacionalne mreže za razvoj društveno odgovornog poslovanja.

Uz razvoj mreže, važan dio projekta su aktivnosti na promociji Indeksa DOP-a, a organiziraju se i edukativne radionice o ispunjavanju upitnika koje će se ove godine održati u Zagrebu, Puli i Varaždinu, kazala je.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙