FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL zadovoljan ugovorom o nagodbi s Podravkom

Autor: vkla
ZAGREB, 23. studenog 2011. (Hina) - Mađarski MOL izrazio je večeras zadovoljstvo danas sklopljenim ugovorom o nagodbi Podravke, OTP banke i MOL-a kojim prestaju sva međusobna potraživanja i obveze između ugovornih strana, a koje proizlaze iz ugovora sklopljenih u ožujku 2009.

"Grupacija MOL izražava zadovoljstvo što je to pitanje riješeno. Ono što smo uvijek govorili je opravdano: sa stajališta MOL-a, to je bila jednostavna financijska transakcija. Sada svatko može jasno vidjeti da su nagađanja i glasine o bilo kakvoj povezanosti između ugovora Podravke o zajmu i dioničarskog ugovora (između hrvatske Vlade i MOL-a o Ini iz siječnja 2009. godine) bile potpuno neutemeljene. Neosnovani i neprijateljski navodi i optužbe su propali", navodi se u priopćenju mađarske kompanije.

Iz koprivničke prehrambene industrije izvijestili su da su Podravka, mađarska OTP Bank i MOL Hungarian Oil and Gas Company sklopili danas Ugovor o nagodbi kojim prestaju sva međusobna potraživanja i obveze između ugovornih strana, a koje proizlaze iz ugovora sklopljenih u ožujku 2009.

"Navedenim Ugovorom o nagodbi prestaju sva međusobna potraživanja i obveze između ugovornih strana, a koja proizlaze iz ugovora sklopljenih 27. ožujka 2009., a u vezi 10,64 posto dionica Podravke", navedeno je u obavijesti.

Po ispunjenu ugovornih obveza iz Ugovora o nagodbi Podravka će ostvariti pozitivan utjecaj na rezultat poslovanja za 2011. u iznosu od 19 milijuna kuna s naslova raspuštanja već prije rezerviranih sredstava, priopćili su iz Podravke.

Inače, riječ je o ugovorima iz ožujka 2009. o kupovnoj i prodajnoj opciji između Podravke i mađarske OTP Banke te OTP Banke i FIME AMI Limited, a koji se odnose na 10,64 posto dionica Podravke poznatih iz afere 'Spice' koje su bile registrirane na tvrtku FIMA AMI i dane su u zalog za kredit kod mađarske OTP banke.

(Hina) xvk/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙