FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex raste treći dan zaredom

Autor: scvi
ZAGREB, 2. prosinca 2011. (Hina) - Crobex indeks Zagrebačke burze danas je u plusu 1,5 posto, ostvarujući tako dobitak treći dan zaredom uslijed pozitivnih signala sa europskih burzi, no uz i nadalje slabašnu likvidnost.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati na dobitku 1,5 posto, na 1.785 bodova, a Crobex10 1,41 posto, na 986 bodova.

U protekla tri dana Crobex je ojačao 3,72 posto, odmaknuvši se tako od najniže razine u zadnje 2,5 godine. Crobex10 u tome je razdoblju ojačao 3,38 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 6,1 milijun kuna, što je otprilike milijun kuna više nego jučer u ovo doba.

„Nakon oštrih prodaja dionica, ponajviše pod pritiskom dužničkih problema eurozone, od sredine ovoga tjedna uslijedio je preokret na domaćem tržištu, potaknut koordiniranom akcijom najvećih središnjih banaka u svijetu. Ipak, pribojavam se da je on samo tehničke prirode. Naime, održivost rasta domaćeg tržišta kapitala upitna je zbog slabljenja fundamenata, ali i neizvjesne situacije u vezi rješavanja dužničke krize u eurozoni“, kaže Dalibor Balgač, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

Najveći promet, u visini od 2,7 milijuna kuna, ostvaren je do podneva dionicom HT-a. Cijena joj je ojačala 1,91 posto, na 243 kune.

Po prometu slijedi dionica Jadranske banke, s ostvarenih 900.000 kuna. Cijena joj stagnira na 1.800 kuna.

Većina dionica bilježi rast cijene. Među nalikvidnijim izdanjima, po dobitku od 5,04 posto izdvajaju se dionice Tankerske plovidbe. Slijede dionice Atlantske plovidbe, čije je cijena skočila za 4,9 posto, Končar Elektroindustrije, za 4,38 posto, te Zagrebačke banke, za 4,24 posto.

I na svjetskim burzama danas prevladava pozitivno raspoloženje dok sudionici iščekuju ključno izvješće o zaposlenosti u SAD-u u studenome.

Trenutno su londonski Ftse, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks u plusu za više od 1,5 posto, a i američki terminski indeksi ukazuju na pozitivan početak trgovanja na Wall Streetu.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙