FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: tržište u negativnoj stagnaciji

Autor: scvi
ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Unatoč pozitivnim signalima sa europskih burzi, na Zagrebačkoj burzi indeksi danas nemaju snage za oporavak, a Crobex je u minusu šesti dan zaredom.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u minusu 0,13 posto, na 1.786 bodova, a Crobex10 0,34 posto, na 984 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 3,83 milijuna kuna, što je oko pola milijuna kuna više nego jučer u ovo doba.

„Dok su na europskim burzama indeksi u plusu, domaće tržište je u negativnoj stagnaciji, uz slabašan promet. Čini se da nema snage za uzlet prije parlamentarnih izbora odnosno novih gospodarskih smjernica“, kaže Danijela Sporiš, brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Na europskim burzama danas su cijene većine dionica u plusu, što je uglavnom posljedica tehničke korekcije nakon oštrih gubitaka proteklih dana, navodi Sporiš.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,42 posto, frankfurtski DAX 0,94 posto, a pariški CAC 0,92 posto.

Na domaćem tržištu do podneva je tek dionicom HT-a ostvaren milijunski promet. Cijena joj je pritom oslabila 0,02 posto, na 242,5 kuna.

U nešto većem fokusu investitora je i dionica Ericssona Nikole Tesle, s ostvarenih 611.000 kuna prometa. Cijena joj je pala 1,13 posto, na 1.051 kunu.

Među likvidnijim izdanjima po cjenovnom minusu izdvaja se dionica Podravke, koja je pojeftinila 1,82 posto. Jedina s dobitkom, pak, dionica je AD Plastika, kojoj je cijena porasla 0,4 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙