FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: slaba kupnja, malo transakcija

Autor: scvi
ZAGREB, 23. studenog 2011. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi danas je nastavljeno slabašno trgovanje, a zbog loših signala s europskih burzi ne očekuju se znatnije promjene do kraja trgovinskog dana.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u minusu 0,63 posto, na 1.771 bod, nastavivši negativni niz sedmi dan uzastopno.

Crobex10 bio je na gubitku 0,43 posto, na 984 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 7,33 milijuna kuna, što je oko 4 milijuna kuna više nego jučer u ovo doba.

„Slabašna trgovina na domaćem tržištu nastavljena je i danas. Transakcija je malo, kupnja je vrlo slaba, a cijene većine dionica u minusu. Do kraja dana ne očekujem znatnije promjene, s obzirom da ni s europskih burzi ne stižu pozitivne vijesti“, kaže Matko Bošković, broker i investicijski savjetnik u Centar banci.

Na europskim burzama cijene dionica potonule su na najnižu razinu u zadnjih 7 tjedana. Londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC trenutno su u minusu između 0,44 i 0,66 posto.

„Podaci o padu industrijskih narudžbi u eurozoni, kao i o daljnjem slabljenju aktivnosti u industriji eurozone pritišću tržišta“, zaključuje Bošković.

Na domaćem tržištu do podneva je najveći promet ostvaren dionicom Privredne banke Zagreb, u visini od 2 milijuna kuna. Pritom joj je cijena oslabila 0,9 posto, na 500 kuna.

Milijunski promet ostvaren je i dionicom Končar Elektroindustrije, a cijena joj je porasla 1,52 posto, na 510 kuna.

Znatniji promet ostvaren je i dionicom Leda, u visini od 820.000 kuna, uz pad njezine cijene za 0,59 posto, na 5.150 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙