FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: u najvećem fokusu dionica Ericssona

Autor: scvi
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - I dok na svjetskim burzama cijene dionica snažno osciliraju, na Zagrebačkoj burzi indeksi i danas bilježe tek blage promjene, a u najvećem fokusu investitora dionica je Ericssona Nikole Tesle.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u plusu 0,14 posto, na 1.828 boda, dok je Crobex10 ojačao 0,44 posto, na 1.003 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,8 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„I dok je na svjetskim burzama trgovanje vrlo volatilno, ponajviše pod utjecajem vijesti iz Italije, na domaćem tržištu indeksi bilježe blage oscilacije. U najvećem fokusu investitora dionica je Ericssona Nikole Tesle“, ističe Roman Rinkovec, nezavisni burzovni analitičar.

Do podneva je najveći promet, 2,2 milijuna kuna, ostvaren dionicom Ericssona Nikole Tesle. Cijena joj je porasla 1,16 posto, na 1.055 bodova.

Slijedi dionica HT-a, sa 630.000 kuna prometa i padom cijene za 0,06 posto

Na europskim burzama indeksi su nadoknadili jutrošnje gubitke nakon što je objavljeno da je Italija uspjela prodati 5 milijardi eura vrijednih trezorskih zapisa s rokom dospijeća od godine dana i to po kamatnoj stopi ispod 7 posto.

Frankfurtski DAC i pariški CAC trenutno su u blagom plusu, dok je londonski Ftse u blagom minusu.

Američki terminski indeksi također ukazuju na oporavak nakon jučerašnje rasprodaje.

„Čini se da se strah oko dužničke krize u Italiji postupno splasnuo, tako da su najvažniji europski burzovni indeksi izbrisali jutrošnje gubitke“, kaže Rinkovec.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙