FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednica RV-a brodogradilišta 3. maj optužuje Linića

Autor: hsup
RIJEKA, 30. studenog 2011. (Hina) - Predsjednica Radničkog vijeća (RV) Brodograđevne industrije 3. maj Nada Jelinić Starčević optužila je na današnjoj konferenciji za novinare Slavka Linića (SDP) da je kao bivši potpredsjednik Vlade 3. maju zadao "tri velika udarca", te da ne zna dovoljno o tom brodogradilištu niti je ikada pokazao namjeru da mu pomogne.

Konferencija pod nazivom "Reakcija na nestručne, političke namjere prekrajanja 3. maja" sazvana je kao reakcija na Linićeve izjave 25. studenoga na predstavljanju Kukuriku koalicije u Mjesnom odboru Kantrida, kada je najavio da će, ako Kukuriku savez pobijedi na izborima, nova vlast promijeniti rukovodstva u brodogradilištima, Luci Rijeka i riječkoj Lučkoj upravi jer su se pokazali "ispod očekivanja", kao i da će u brodogradnji raspisati nove natječaje i provesti djelomičnu privatizaciju svih djelatnosti koje nisu izravno vezane uz brod na doku.

Nada Jelinić Starčević ustvrdila je kako je Linić kao bivši potpredsjednik Vlade napravio trostruki promašaj – smijenio je uspješnog direktora Sanjina Kajbu, odgovoran je za oduzimanje nekretnina 3. maju, te je u Upravu doveo Branku Juričev, sadašnju direktoricu Credo banke, koju smatra odgovornom jer se neko vrijeme nisu ugovarali novi brodovi.

Predsjednica RV-a rekla je kako su nekretnine 3. maja bile oduzete uz obrazloženje da nisu bile u funkciji proizvodnje, a nakon toga je 3. maj za dio tih nekretnina plaćao najam. Od predsjednika Uprave Gvozdena Rukavine traženo je da za poslovanje 3. maja odgovara svojom imovinom, navela je Jelinić Starčević te upitala "zašto Linić nije svojom imovinom odgovarao za ono što je učinio 3. maju".

Ponovila je kako sada ne bi trebalo ići u privatizaciju 3. maja jer je teško osigurati nove poslove, a puno stručnjaka je otišlo.

Na konferenciji za novinare sudjelovala su i petorica članova RV-a, među kojima su bili članovi triju sindikata – Sindikata metalaca Hrvatske, Sindikata 3. Maja i Sindikata Istre i Kvarnera. Istaknuli su kako je brodogradnja motor koji bi mogao pokrenuti gospodarstvo, Uprave treba mijenjati zbog loših rezultata a ne politike, dok politika treba stvoriti uvjete za dobar rad Uprave.

Član Sindikata metalaca Hrvatske Predrag Knežević rekao je kako današnja stajališta RV-a ne znače potporu sadašnjoj Upravi jer "ona jest uspavana", a čulo se i da vlasnik ima pravo mijenjati Upravu ako planira postaviti bolju, kao i da "neki smatraju da su već dobili vlast pa već rade kadrovske križaljke".

(Hina) xhsup ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙