FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brojne su mogućnosti suradnje hrvatskih i nizozemskih tvrtki

Autor: tper
ZAGREB, 11. studenog 2011. (Hina) - Brojne su mogućnosti suradnje hrvatskih i nizozemskih tvrtki, posebice u brodogradnji, farmaceutskoj i kemijskoj industriji, poljoprivredi i prehrambenoj industriji, drvnoj industriji, elektroindustriji, energetici, transportu i logistici te IT industriji, istaknuto je danas na seminaru "Kako poslovati s Nizozemskom" kojeg su organizirali Hrvatske gospodarska komora (HGK) i veleposlanstvo Nizozemske u Zagrebu.

Nizozemska je važno i zanimljivo tržište za hrvatske gospodarstvenike i postoje brojne mogućnosti za unapređenje suradnje, naglasila je direktorica Sektora za međunarodne odnose HGK Sunčanica Skupnjak Kapić.

Unapređenje suradnje najizglednije je u području brodogradnje, farmaceustke i kemijske industrije, energetike, turizma, poljoprivrede, posebice ekološke poljoprivrede, prometa i drvne industrije.

Veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj Stella Ronner-Grubačić istaknula je kako je Nizozemska beskonačan izvor prilika te kako postoji prostor za rast međusobne suradnje posebice u području kemijske i farmaceutske industrije, novih tehnologija, poljoprivrede, hortikulture.

Poručila je hrvatskim tvrtkama da budu inovativne, kreativne, dinamične i konkurentne kako bi lakše uspjele na nizozemskom tržištu.

Navela je primjer dvije hrvatske tvrtke koje posluju u Nizozemskoj - Navalis koja se bavi projektiranjem i izradom projektne dokumentacije brodova i koja je našla za partnera nizozemsko brodogradilište te tvrtka Šulog koja se bavi proizvodnjom i trgovinom egzotičnog voća i povrća i koja glavninu svoje proizvodnje izvozi u Nizozemsku.

Inovacija je ključna riječ u Nizozemskoj, volimo inovativna rješenja jer ona omogućuju rast, istaknula je Micaela dos Ramos, izvršna direktorica agencije Holland Gateway.

Održivost je još jedna čarobna riječ, a u Nizozemskoj se posvećuje posebna pažnju održivim idejama, kazala je napominjući kako će inovativnost i održivost olakšati hrvatskim tvrtkama ulazak na nizozemsko tržište.

Robna razmjena između Hrvatske i Nizozemske u prvih je šest mjeseci ove godine iznosila 272,27 milijuna američkih dolara, pri čemu je hrvatski izvoz bio 89,13 milijuna dolara, a uvoz iz Nizozemske 183,04 milijuna dolara.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙