FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pod afganistanski nadzor prelazi i druga skupina pokrajina

Autor: akoz
ZAGREB, 27. studenog 2011. (Hina) - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai potvrdio je da i druga skupina afganistanskih pokrajina, gradova i okruga prelazi pod sigurnosnih nadzor afganistanskih snaga, navodi se u izjavi glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussen, koju je NATO u nedjelju objavio na svojim internetskim stranicama.

"Tijekom idućih mjeseci afganistanske snage sigurnosti postupno će preuzimati odgovornost za sigurnost na još 18 područja što je značajan korak prema zajedničkom cilju Afganistana kojime upravljaju i osiguravaju ga Afganistanci za Afganistance. Čestitam vladi i narodu Afganistana na ovoj objavi", rekao je čelnik NATO-a u izjavi.

"Zajedno s prvom fazom tranzicije, koja je pokrenuta u srpnju, to znači da će afganistanske snage uskoro voditi pružanje sigurnosti za više od polovice afganistanskog stanovništva. Tranzicija je čvrsto na svom pravcu. Nju pogoni odlučnost afganistanskog naroda a podržana je hrabrošću afganistanskih nacionalnih snaga sigurnosti i ISAF-a. Ostat ćemo predani obuci i podršci afganistanskih snaga sigurnosti tijekom cijelog tranzicijskog procesa i nakon njega", istaknuo je Rasmussen.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙