FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović s admiralom Locklearom

Autor: ista
ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović primio je u utorak admirala Samuela Lockleara, zapovjednika NATO-va Združenog zapovjedništva snaga – Napulj, koji boravi u Hrvatskoj u sklopu održavanja 15. Konferencije načelnika glavnih stožera oružanih snaga država A-5, priopćeno je iz predsjednikova ureda.

Združeno zapovjedništvo snaga u Napulju odgovorno je za provođenje NATO-ovih operacija u regiji: KFOR na Kosovu, operacija "Aktivni napor" na Bliskom istoku, operacije osposobljavanja u Iraku i Africi te upravo završena operacija "Ujedinjeni zaštitnik" u Libiji.

Tijekom sastanka Josipović-Locklear, razmijenjene su informacije o situaciji u regiji jugoistočne Europe te hrvatskom sudjelovanju u operacijama NATO saveza.

Admiral Locklear je osobito pohvalio doprinos hrvatskih Oružanih snaga u operacijama u Afganistanu i na Kosovu te potporu upravo završenoj operaciji u Libiji. Istaknuto je da Hrvatska, kao članica NATO-a, ima važnu ulogu u razmjeni iskustava i stabilizaciji cijele regije.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙