FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napad na kooperanta NATO-a u Afganistanu

Autor: bnov
HERAT, 3. studenog 2011. (Hina/AFP) - Pet napadača među kojima dvojica samoubojica napalo je u četvrtak tvrtku kooperanta NATO-a u Heratu, velikom gradu na zapadu Afganistana, usmrtivši dvojicu afganistanskih čuvara prije nego su i sami ubijeni, izjavio je pomoćnik šefa policije za tu pokrajinu.

Napad se dogodio nekoliko stotina metara od glavnog stožera snaga NATO-a na afganistanskom zapadu koje su intervenirale kao podrška afganistanskim snagama, poslavši snage za brzo djelovanje na tlu i zračnu podršku, izjavio je jedan od njegovih glasnogovornika na zapadu.

Herat je jedna od prvih sedam zona u zemlji u kojima je NATO u srpnju počeo prenositi odgovornost za sigurnost na afganistanske snage u okviru "postupka tranzicije" koji bi trebalo dovršiti krajem 2014., istodobno s povlačenjem stranih borbenih skupina iz Afganistana.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai nije u srijedu objavio, kao što je prvotno predvidio, listu zona zahvaćenih prijenosom ovlasti u drugom dijelu postupka.

"Dva napadača aktivirala su eksploziv na sebi ispred vratiju tvrtke a još trojicu su ubile snage sigurnosti", kazao je pomoćnik šefa policije pokrajine Herat Delavar Šah Delavar. "Dva afganistanska čuvara tvrtke ubijena su", dodao je on.

Po riječima glasnogovornika policije za zapad zemlje Nura Kana Nekzada, "ustanike su ubile međunarodne snage".

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙