FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TZGZ predstavila QR vodič i program "Adventa u Zagrebu"

Autor: tmis
ZAGREB, 23. studenog 2011. (Hina) - Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) predstavila je danas inovativni QR vodič po Zagrebu kojim se za bolje i informativnije snalaženje po gradu mogu služiti korisnici pametnih telefona, te program ovogodišnje sadržajima najbogatije do sada manifestacije Advent u Zagrebu koja će se na više lokacija u središtu grada održavati od 26. studenog ove do 1. siječnja iduće godine.

Najavljujući te novosti na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik TZGZ-a i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te direktorica TZGZ-a Amelia Tomašević istaknuli su da su to sve hvale vrijedni projekti kojima je cilj građanima Zagreba te posjetiteljima iz svijeta i Hrvatske pružiti dobru atmosferu i približiti duh Božića u Zagrebu.

Očekuju i da će to u Zagreb u prosincu dovesti više turista nego lani, a prema prvim najavama doći će dosta grupa iz Austrije, Italije i Španjolske.

Kazali su i da je za cijelu manifestaciju utrošeno oko dva milijuna kuna iz proračuna TZGZ-a, ali da su dosta uložili i brojne tvrtke-sponzori i sudionici manifestacije.

Za QR vodič po Zagrebu zamjenik direktorice TZGZ-a i direktor zagrebačkog Kongresnog ureda Zlatan Muftić kazao je da se temelji na QR (quick response) ili brzo reagirajućim kodovima koji se aktiviraju na pametnim telefonima (smartphonei) nakon čega korisnik na zaslonu uređaja dobiva razne informacije i kratke video isječke o 28 lokacija-turističkih atrakcija u Zagrebu.

Takav vodič ima tek nekoliko gradova u svijetu, a trenutno nudi izbor na sedam svjetskih jezika, među kojima i na japanskom, a za koji dan bit će i na kineskom, kazao je Muftić.

Manifestacija Advent u Zagrebu počet će 26. studenog paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, dok će svečanost otvorenja biti uvečer 2. prosinca ispred Muzeja Mimare. Tada će se uz zabavni programa održati i jedinstvena multimedijalna 3D mapping ili virtualna projekcija na Mimari uslijed koje zgrada kao da oživi i kreće se u raznim bojama i oblicima.

Novost ove godine je podmanifestacija Advent na Zrinjevcu koja počinje 3. prosinca i u sklopu koje će se održavati brojni koncerti i druge predstave.

Tradicionalno će se u sklopu Adventa u Zagrebu održavati i ulični Božićni sajam oko Trga Bana Jelačića, a posebne programe imat će i trgovi Britanac i Kvatrić te Gradec, Grič i Tkalčićeva ulica.

Najavili su i da će gradonačelnik Bandić u ime Zagreba 8. prosinca Rimu pokloniti Božićno drvce, kao i da će se tradicionalno na Trgu održati proslava Nove godine s vatrometom i nastupom sastava New Gypsies (bivši Gypsi Kings).

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙