FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo turizma sufinancira projekata u Koprivnici i Dubrovniku

Autor: Tatjana Miščančuk, Hrvoje Španić
KOPRIVNICA/DUBROVNIK, 14. studenog 2011. (Hina) - Ministarstvo turizma zaključilo je danas u Koprivnici 14 ugovora o sufinanciranju razvojno-turističkih projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji, te u Dubrovniku ugovor o sufinanciranju projekta razvoja agroturizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Potpisujući danas ugovore za prvih 14 od ukupno 67 ugovora za ovu godinu za sufinanciranje razvojnih turističkih projekta između Ministarstva turizma i korisnika na području Koprivničko-križevačke županije, ministar turizma Damir Bajs istaknuo je da je sa ovogodišnjih 1,68 milijuna kuna ukupni iznos Ministarstva za tu namjenu u toj županiji od 2008. dosegnuo 5,2 milijuna kuna.

Bespovratne financijske potpore razvojno-turističkim projektima Ministarstvo turizma daje temeljem više različitih programa za te potpore, kojim se, kako je kazao ministar, želi oživjeti turistički nerazvijeni krajevi Hrvatske, većinom u njenom kontinentalnom dijelu.

Za danas potpisanih 14 ugovora u Koprivničko-križevačkoj županiji Ministarstvo turizma izdvaja 410 tisuća kuna, a među projektima koji dobivaju potporu su uz ostale i oni za uključivanje baštine u turizam, poticanje razvoja posebnih oblika turizma, izradu i plasman suvenira, manifestacije, program obrazovanja i drugi.

Istodobno je danas u Dubrovniku državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo prilikom predstavljanja projekta "Razvoj agroturizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji-Identifikacija i komercijalizacija tradicijskih proizvoda" potpisao ugovor o sufinanciranju temeljem kojeg Ministarstvo za taj projekt izdvaja 100 tisuća kuna.

Ukupna vrijednost tog projekta, čiji su nositelji Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije-DUNEA i zagrebački Agronomski fakultet, je 331 tisuća kuna, a u sklopu njega planira se izrada i brendiranje prepoznatljive tradicijske poljoprivredne proizvode koji su nedovoljno zastupljeni u agroturističkim objektima dubrovačkog kraja.

Mujo je istaknuo da je agroturizam sve važniji turistički adut Dubrovačko-neretvanske županije, ali i cijelog hrvatskog turizma te će uz razvoj kontinentalnog turizma svoje mjesto naći i u strategiji razvoja turizma čija je izrada u tijeku.

(Hina) xtam/xddub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙