FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapaljene svijeće u krugu vukovarske bolnice

Autor: zdra
VUKOVAR, 17. studenog 2011.(Hina) - Paljenjem svijeća u dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar, te molitvom koju su kod spomen obilježja u bolnici predvodili mladi grada Vukovara, brojni Vukovarci i djelatnici bolnice odali su večeras počast žrtvama agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine.

Svijeće su zapaljene i kod zavjetne kapelice na takozvanom kukuruznom putu – putu spasa, uz gradsku obilaznicu koji je tijekom opsade Vukovara bio jedina veza između tog grada i slobodnog vinkovačkog područja. Za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu molitvu je predvodio Mato Martinković, župnik vukovarske župe Kraljice mučenika.

Prema podacima vukovarske Opće bolnice do sloma obrane grada, u agresiji na Vukovar, koja je započela 25. kolovoza, a završila 18. studenog 1991. slomom obrane Vukovara, poginule su 1624, a ranjeno više od 2500 osoba.

Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koji se ove godine održava pod geslom "Hrabri ljudi", započet će sutra u 10 sati u dvorištu vukovarske Opće bolnice odakle će sudionici obilježavanja u koloni sjećanja proći gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙