FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku upaljene svijeće sjećanja za Vukovar

Autor: vsik
OSIJEK, 17. studenog 2011. (Hina) - Duž najduže osječke ulice, Vukovarske, večeras je upaljeno oko 10.000 lampiona u znak sjećanja na žrtve Vukovara.

Među onima koji su tako odali počast žrtvama u gradu stradalniku bilo je čak 8700 učenika osječkih osnovnih i srednjih škola.

Svijeće sjećanja upalili su i predstavnici policije, vojske, udruga stradalnika Domovinskog rata, osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, prvo ispred spomenika Hrvatski domobran, a potom kod crvenog fiće, simbola otpora građana Osijeka protiv okupatorske JNA, a zatim u Vukovarskoj ulici i ispred zida s grafitom „Osijek nepokoreni grad“.

Bubalo i Šišljagić su istaknuli kako se žrtve Vukovara nikada ne smiju zaboraviti, te su podsjetili i na stradanje Osječana tijekom Domovinskog rata.

Gradonačelnik Bubalo je rekao kako „Osječani jako dobro razumiju patnje Vukovaraca“, ali da „ne razumiju kako to da i 20 godina poslije svih strahota kroz koje su prošli najveći dio krivaca još nije kažnjen“.

Šišljagić i Bubalo pozvali su Osječane da tradicionalno upaljene svijeće stave u prozore svojih domova. Na taj način, rekao je Šišljagić „pokazat ćemo da svijetlo uvijek pobjeđuje tamu, ali i da posebno u noći uoči jedne od najtežih tragedija na ovim prostorima živimo sa sjećanjem na svete žrtve“.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙