FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarski logoraši - nažalost zakon o ništetnosti nije donesen jednoglasno

Autor: zdra
VUKOVAR, 24. listopada 2011. (Hina) - Vukovarski ogranak Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) ocijenio je u današnjem priopćenju za javnost kako bi, "da su zakon o ništetnosti u Hrvatskom saboru prihvatile jednoglasno sve parlamentarne stranke te da ga je podupro i predsjednik države, imao sasvim sigurno golemu snagu koju bi morala poštovati i Srbija, ali nažalost to se nije dogodilo".

"Zato od svih vas koji niste poduprli zakon o ništetnosti očekujemo odgovor na pitanje kako nas vi mislite zaštititi od daljnjeg zlostavljanja, neopravdana optuživanja i progona?", pitaju iz vukovarskog HDLSKL-a i dodaju kako ih ne zanima način na koji će biti zaštićeni, već da se braniteljima i njihovim obiteljima omogući normalan život i kretanje po cijelom svijetu bez straha od uhićenja.

Od vlade traže da zahtijeva od DORH-a da "kontinuirano podiže optužnice protiv srbijanskih državljana za ratne zločine nad građanima Republike Hrvatske". Također se navodi kako je HDLSKL u zadnjih deset godina podnio DORH-u niz tužbi za ratne zločine, ali da na osnovi njih nitko nije otpužen.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙