FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 17. studenoga

Autor: gvla
ZAGREB, 16. studenog 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 17. studenoga:

VUKOVAR - U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja zapalit će svijeće i položiti ruže na grobove poginulih i ubijenih hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata (10 sati). Nakon toga, u 14,30 sati u Pastoralnom centru sv. Bono održat će se VII. znanstveno-stručni simpozij "Ratna bolnica Vukovar 1991.-dr. Juraj Njavro" (Samostanka 5). Za 16 sati predviđeno je paljenje svijeća i molitva kod Zavjetne kapelice na tzv. kukuruznom putu uz gradsku obilaznicu koji je tijekom opsade Vukovara bio jedina veza između Vukovara i slobodnog vinkovačkog područja. U 17 sati otvara se izložba slika i predmeta iz Domovinskog rata "Žene braniteljice u obrani domovine" (Spomen dom hrvatskih branitelja, Trpinjska cesta) a u 19 sati palit će se svijeće u dvorištu Opće bolnice Vukovar kod spomen obilježja (Županijska 37).

ZAGREB - Nastavak suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu, kada će obrana predložiti svoje dokazne prijedloge. Prema najavi jednog od Sanaderovih odvjetnika Čede Prodanovića, obrana će kao svjedoka pozvati predsjednika uprave mađarske naftne kompanije MOL Zsolta Hernadija, koji je Sanaderu navodno dao deset milijuna eura mita za prepuštanje MOL-u upravljačkih prava u Ini. Osim za primanje mita od MOL-a, Sanader je optužen i za ratno profiterstvo jer je sredinom 90-tih kao zamjenik ministra vanjskih poslova navodno uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je austrijska Hypo banka dala Hrvatskoj (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjski trg 5).

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručit će odlikovanje posmrtno dodijeljeno francuskom državljaninu Jeanu Michelu Nicollieru, dragovoljcu Domovinskog rata poginulom u obrani Vukovara (9,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će izaslanstvo 142. brigade Hrvatske vojske iz Drniša (10 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike.

ZAGREB - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježit će se i ove godine paljenjem lampaša duž Ulice grada Vukovara u organizaciji Kluba Veterana 148. brigade HV Zagreb - Trnje. Kod koncertne dvorane Vatroslav Lisinski sudionici akcije upalit će veliku svijeću i lapaše u obliku riječi "Vukovar" i u obliku križa (18 sati).

KOPRIVNICA - Skup Kukuriku koalicije na kome će sudjelovati predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i koordinator za II. izbornu jedinicu Zvonimir Mršić (18 sati, središnji gradski trg).

ZAGREB - Otvaranje izložbe "Stečevine Atelijera Meštrović", u povodu 20. godišnjice postojanja i rada Fundacije Ivana Meštrovića i muzeja Ivana Meštrovića. Riječ je o izložbi 14 novijih akvizicija toga Atelijera kojih će većina biti prvi put predstavlja posjetiteljima i stručnoj javnosti (13 sati, Atelijer Meštrović, Mletačka 8).

OSIJEK - Predstavljanje knjige "Tuđmanova baština" autora Nedjeljka Mihanovića, bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora. Na predstavljanju sudjeluju Nedjeljko Mihanović, Ante Matić i Lujo Medvidović (19 sati, Klub knjižare Nova).

ZAGREB - Tiskovna konferencija povodom izložbe "Tizian, Tintoretto, Veronese, veliki majstori renesanse" koja se otvara 22. studenoga u Galeriji Klovićevi dvori. Izložba, koja će prvi put hrvatskoj javnosti na jednome mjestu predstaviti antologijska djela tih velikih majstora renesanse koja se nalaze raspršena po raznim crkvenim i samostanskim riznicama i muzejima diljem Hrvatske, prva je međunarodna izložba priređena iz domaćih fundusa (10,30, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

ZAGREB - Tiskovna konferencija na kojoj će biti predstavljen program 17. Sa(n)jma knjige u Istri koji se održava od 2. do 11. prosinca u Puli. Na konferenciji će govoriti direktorica sajma Magdalena Vodopija, ovogodišnji programski selektor Vladimir Stojsavljević - Vaki i drugi (12 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xgvla yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙