FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bombaš samoubojica ubijen u Afganistanu

Autor: mhaj
KABUL , 14. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Afganistanske snage sigurnosti ubile su u ponedjeljak osobu osumnjičenu za pokušaj terorističkog napada, nedaleko od mjesta na kojemu se ovaj tjedan održava skupština plemenskih vođa na kojoj će se raspravljati o odnosima između Afganistana i SAD-a, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Sedik Sediki.

Sediki je kazao kako je bombaš samoubojica nosio torbu s eksplozivom te da je ubijen prije nego što je svoju nakanu uspio provesti u djelo. Reuters piše kako bi četverodnevnom skupu, koji bi u srijedu trebao početi u Kabulu, trebalo prisustvovati više od 2000 političara, plemenskih vođa, vođa zajednica, poslovnih ljudi i predstavnika civilnog društva iz cijele zemlje.

Glasnogovornik afganistanske Uprave državne sigurnosti Lutfulah Mašala rekao je kako je eksploziv u torbi aktiviran u trenutku kada je bombaš ubijen. On je, prenose agencije, želio ući u zgradu Politehničkog sveučilišta, gdje će se održati skupština plemenskih vođa. Pripadnici snaga sigurnosti prepoznali su bombaša i ubili ga. Eksploziv se nalazio u njegovoj torbi za prijenosno računalo.

Talibani su još prošli mjesec zaprijetili napadima na sudionike skupštine starješina tijekom koje će se raspravljati o dugoročnoj američkoj vojnoj prisutnosti u Afganistanu.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙