FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 12. studenog 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Sindikat policije Hrvatske pozdravio je danas odluke vlade o donošenju uredbi koje se odnose na policiju te odbacio špekulacije da su one donesene zbog imenovanja policijskih načelnika. "Odbacujemo špekulacije da su uredbe donesene zbog imenovanja policijskih načelnika", kazao je čelnik tog sindikata Dubravko Jagić na konferenciji za novinare dodavši da su uredbe, sukladno odredbama Zakona o policiji, koji je stupio na snagu 31. ožujka, trebale biti donesene do početka listopada. Svako daljnje nedonošenje uredbi samo bi paraliziralo policijski sustav, jer bez toga ne bi bilo moguće polaganje zvanja, napredovanje i slično. Odustajanjem od ukidanja radnog mjesta vođe ophodnje, čime bi 2800 policajaca izgubilo 11 posto plaće, kao i prihvaćanjem nešto viših dodataka za zvanje prestala je potreba da nastavi daljnje pripremne radnje za provedbu najavljenog štrajka, istaknuo je Jagić. Ne zanima ih, kaže, politika i stranke već samo zaštita i povećanje materijalnih prava policijskih službenika. "Nije važno tko je na vlasti, već je važno da naši policijski službenici budu dobro plaćeni", poručio je Jagić dodajući kako je u sadašnjoj vladi našao sugovornike te izrazio nadu da će tako biti i sa idućim vladama.

RIJEKA - Početna cijena za paket od 80,32 posto dionica riječkog Novog lista d.d. je 86 milijuna kuna, stoji u pozivu za podnošenje ponuda za kupnju dionica, koji je danas za Zagrebačku banku kao založnog vjerovnika objavilo Investicijsko društvo Interkapital vrijednosni papiri d.d. Zagrebačka banka aktivirala je svoje založno pravo kao vjerovnik Diokija, kako bi vratila novac koji joj je dužna ta tvrtka. Dioki je vlasnik većinskog dijela, odnosno 80,32 posto dionica Novog lista. Kao kupci na javnoj dražbi mogu sudjelovati domaće i strane pravne ili fizičke osobe, prodaja će se obaviti bez prethodne objave prospekta, a kupnja će se odvijati po načelu "sve ili ništa" , što znači da se prodaje isključivo cijeli paket. Rok za predaju ponuda je 21. studenog, a otvaranje ponuda bit će 22. studenog ove godine.

OSIJEK - U Osijeku je danas označen početak izgradnje nove zgrade Građevinskog fakulteta, u čiju će izgradnju i opremanje biti uloženo oko 118 milijuna kuna, a rok izgradnje je dvije godine. Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs kazao je kako je riječ o kapitalnoj investiciji, ne samo za taj fakultet, nego i za osječko Sveučilište, koje sve više postaje europsko, ne samo po broju studenata i nastavnika, nego i po infrastrukturnim objektima i znanstveno-istraživačkoj djelatnosti. Ocijenio je da Građevinski fakultet ispunjava sve nastavne standarde, ali su mu nedostajali primjereni prostori za rad za studentima i znanstvena istraživanja, što će se riješiti izgradnjom nove zgrade. Ministar Fuchs je podsjetio da je od 2007. u znanstveno-obrazovne institucije u Osječko-baranjskoj županiji uloženo više od 700 milijuna kuna.

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) predložila je danas svim osnovnim i srednjim školama da u petak, 18. studenoga na 20-tu obljetnicu Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje započinju školski sat – sjećanjem na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje tijekom Domovinskoga rata. Ističe se da bi se na taj način dostojanstveno i primjereno odala počast ljudima koji su najzaslužniji za stvaranje slobodne i neovisne hrvatske države. "Činjenica je da se o Domovinskome ratu ne uči dovoljno u školama, da mladi relativno malo znaju o novijoj hrvatskoj povijesti, da bi ih baš na taj dan trebalo podsjetiti na četiti tisuće poginulih i nestalih Vukovaraca 1991., na 260 ranjenika i civila mučki ubijenih na Ovčari, te na 22 tisuće prognaninih i protjeranih Vukovaraca iz svojih domova i na više od 6,5 milijuna projektila ispaljenih na taj grad. Treba ih podsjetiti i na gotovo stotinu nevino ubijenih žena, staraca i djece u Škabrnji", poručuje, uz ostalo, UBIUDR.

KARLOVAC - Sat i pol nakon noćašnje dojave o razbojstvu na odmorištu Dobra, uz auto-cestu A 1 kod Ogulina, policija je na području zagrebačke županije uhitila tri osobe koje se dovode u vezu s razbojstvom, priopćila je jutros karlovačka Policijska uprava. Na benzinskoj postaji "Tiffon – istok" sinoć u 23,38 sati dvojica maskiranih počinitelja ukrala su novac, uz prijetnju pištoljem, a u vezi s tim kaznenim djelom razbojstva osumnjičena su trojica hrvatskih državljana srednje životne dobi. Za sada se nije mogla dobiti informacija koliko je novca ukradeno.

ZAGREB - Proslavljeni kontratenor Max Emanuel Cenčić i grčki barokni ansambl Armonia Atenea pod dirigentskim vodstvom Georgea Pertoua nastupit će večeras u dvorani Lisinski u popularnom ciklusu "Lisinski subotom". Na rasporedu koncerta su djela Antonija Vivaldija i Georga Friedricha Haendla. U posljednjih deset godina Max Emanuel Cenčić isprofilirao se kao jedan od najboljih kontratenora današnjice koji svojim nastupima podjednako oduševljava publiku i kritičare. Grčki barokni ansambl Armonia Atenea orkestar je koji svira na povijesnim instrumentima utemeljen pod okriljem Atenske camerate 2009. Osnutku je prethodila suradnja s vodećim stručnjacima za baroknu glazbu.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙