FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: vkrb
ZAGREB, 1. listopada 2011. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB- Predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je da će se na izbornim listama te stranke poštovati sve odredbe, među kojima i ona o ravnopravnosti spolova, a izborne liste će održavati i temeljnu odrednicu HDZ-ova izbornoga programa, a to je gospodarstvo. Gostujući u sinoćnjme Dnevniku plus HTV-a, Kosor je na pitanje hoće li na izbornim listama HDZ dati prednost mladim ljudima ili će ona pripasti starijim uglednim članovima stranke, odgovorila protupitanjem - zašto to pitanje nitko ne postavi primjerice HNS-u ili SDP-u. Napomenula je da se u HNS-u "radi o samo dvoje osobe, od kojih jedna ima velike osobne probleme, a govori da će preuziti sedam ili osam ministarstava". Dodavši da ni SDP-u nitko ne postavlja spomenuto pitanje, Kosor je ustvrdila da se mediji različito odnose prema pojedinim strankama. Rekavši da ne očekuje probleme sa stranačkim veteranima, Jadranka Kosor je istaknula da je sazrelo mišljenje da HDZ treba ostati velika stabilna stranka koja je važna za Hrvatsku, te da bez stabilnog HDZ-a nema stabilne Hrvatske. Kosor ne zabrinjava to što HDZ u anketama ne dobiva veliku potporu i te ankete ne smatra presudnim, već ističe da HDZ nastavlja raditi i izmjenama statuta demokratizirati izbore u stranci od baze do vrha.

OSIJEK- U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku sinoć je izvedena prva ovosezonska premijera, povijesna drama "Prolaznici" osječkog književnika Damira Petričevića u režiji Borne Baletića. Riječ je o priči koja se događa u tristogodišnjoj povijesti grada Osijeka, a radnja je smještena na samo stotinjak četvornih metara, na prostor gdje se nalazilo i stratište za kradljivce, lopove, ali i nevino optužene, pa poznati osječki Radnički dom i najnovija suvremena zgrada "Eurodom". U blizini je i poznati osječki crveni "fićo", kojega je 1991. pregazio tenk bivše JNA, i zavjetna kapelica posvećena nesretnom postolarovu sinu koji je nevin pogubljen na mjestu tadašnjeg stratišta. Na tom prostoru, kako je rekao autor drame Petričević, uistinu se dogodilo mnogo tužnih, ružnih, ali i lijepih stvari i "o tome pričaju naši junaci". Prolaznici" su sinoć dirnuli gledatelje prepoznatljivim osječkim ugođajem, koji je prepoznat kao susret "duša iz prošlosti jednako osjetljivih i željnih pažnje kao i osječki suvremenici", rekao je intendant HNK Božidar Šnajder. Dramaturginja i autorica tekstova songova je Marijana Nola, scenograf Miljenko Sekulić, kostimografkinja Saša Došen, a glazbu je skladala Tamara Obrovac. U drami su, među ostalima, nastupili glumci Sandra Lončarić-Tankosić, Aljoša Čepl, Aleksandar Bogdanović, Miroslav Čabraja, Davor Panić i drugi.

ZAGREB - Knjiga "General pukovnik Mladen Markač", koju je priredio i uredio publicist i novinar Mladen Pavković, predstavljena je sinoć u Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu. Predstavljanju knjige nazočila je obitelj generala Mladena Markača, predstavnici Udruge specijalne policije, te drugih braniteljskih udruga. O generalu Markaču u ime Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata govorio je Ante Šoljić, a o knjizi njezini recenzenti umirovljeni sudac Ustavnoga suda Milan Vuković, akademik Josip Pečarić, katolički publicist Anđelko Kaćunko i publicist Željko Krušelj. Vuković je ocijenio kako knjiga donosi mnogo elemenata za raskrinkavanje haaških presuda hrvatskim generalima, te ocijenio kako su presude rezultat žaljenja određenih međunarodnih krugova za Jugoslavijom, kao i zbog tog tog što se Hrvatska uspjela obraniti od agresije.

RIJEKA - Nekoliko je osoba ozlijeđeno i prevezeno u riječku bolnicu nakon fizičkog sukoba više desetaka pripadnika navijačkih skupina do kojeg je došlo kod naplatnih kućica na autocesti Rijeka-Zagreb na Kikovici, doznalo se sinoć iz operativnog dežurstva PU primorsko-goranske, a prema neslužbenim saznanjima riječ je o pripadnicima riječke Armade i pulskim Demonima. Iz policije su naveli da se ozlijeđenima pružila liječnička pomoć. Više desetaka osoba privedeno je u policijsku postaju u Rijeci, naveli su iz policije napominjujući da će više o sudionicima sukoba, okolnostima i ozlijeđenima biti poznato danas. Kod naplatnih kućica na Kikovici sukobili su se navijači NK Rijeke- Armada i navijači NK Istre 1961 Demoni koji su putovali na utakmicu u Zagreb tj u Zaprešić na utakmice 10. kola HNL-a u kojem su prvi gostovali kod Zagreba, a drugi kod Intera.

(Hina) xvkn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙