FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast dobiti Ericssona u trećem tromjesečju

Autor: mpuk
STOCKHOLM, 20. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Švedski proizvođač bežične opreme LM Ericsson AB izvijestio je u četvrtak o šest posto većoj neto dobiti u trećem tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani zahvaljujući snažnoj prodaji opreme za mobilni širokopojasni pristup internetu i povećanju tržišnog udjela.

u Ericssonu navode da im je neto dobit u trećem tromjesečju iznosila 3,8 milijardi kruna, u odnosu na 3,6 milijardi kruna u istom razdoblju godinu prije.

Prihodi su u razdoblju od srpnja do rujna porasli za 17 posto, na 55,5 milijardi kruna, sa 47,5 milijardi u odgovarajućem lanjskom razdoblju.

Rezultati su nadmašili očekivanja analitičara.

Izvršni direktor Ericssona Hans Vestberg kazao je da je prihode poduprla nastavljena snažna potražnja za mobilnim širokopojasnim pristupom internetu i rast prihoda od usluga.

"Naši rezultati u proteklih godinu dana potvrđuju naše naznake o povećanju udjela u svjetskom tržištu“, kazao je.

Sve regije osim Sjeverne Amerike, sjeverne Europe, srednje Azije, Mediterana i Indije zabilježile su rast u mrežnom segmentu, ističu u Ericssonu.

U prognozama Ericsson napominje da "ne može isključiti nešto oprezniju kratkoročnu potrošnju operatera", s obzirom na ekonomske nesigurnosti u pojedinim dijelovima svijeta.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙