FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan bijelog štapa - 15. listopada

Autor: dmak
ZAGREB, 12. listopada 2011. (Hina) - Međunarodni Dan bijelog štapa 15. listopada i u Hrvatskoj se obilježava kao dan kada se posebna pažnja posvećuje slijepim osobama, odnosno upoznavanju društvene zajednice sa specifičnim potrebama i načinima funkcioniranja slijepih, a ove će godine Hrvatski savez slijepih iskoristiti za afirmaciju žena, svojih članica.

Uz sve druge aktivnosti koje Savez inicira i provodi u svrhu ostvarivanja ljudskih prava slijepih osoba u Hrvatskoj posebna se pažnja posvećuje i rodnoj afirmaciji unutar organizacija, priopćeno je danas iz Saveza.

Ove će godine kao središnji događaj obilježavanja Dana bijelog štapa biti organiziran trodnevni skup, od 14. do 16. listopada, u Zagrebu uz sudjelovanje predstavnica temeljnih organizacija Hrvatskog saveza slijepih, članica Mreže žena ustanovljene u okvirima Saveza, a koja djeluje već više od 10 godina.

Svrha osnivanja te mreže je upravo afirmacija slijepih žena unutar Saveza, njegovih temeljnih udruga, ali i u lokalnoj zajednici, navodi se u priopćenju i dodaje kako je zasluga i tog djelovanja da su žene danas u Skupštini Hrvatskog saveza slijepih zastupljene sa 26 posto (veći postotak nego u Hrvatskom saboru), a od 27 temeljnih udruga na čelu njih šest su žene.

Skup će se održavati u prostorijama Udruge slijepih Zagreb, Draškovićeva 80, a započet će s radom 14. listopada u 14 sati. Otvorit će ga gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, počasni član Udruge slijepih Zagreb suorganizatora i domaćina skupa, najavljuju iz Saveza.

Na otvaranju će se sudionicama obratiti i predsjednik Udruge slijepih Zagreb Josip Hrvoj i predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić, a radionice i druga događanja će voditi predsjednica Mreže žena Marija Mustač, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙