FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni dan starijih osoba u Virovitici

Autor: ztes
VIROVITICA, 28. rujna 2011. (Hina) - Virovitica će biti domaćin ovogodišnjega središnjeg obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba koji se, po rezoluciji Ujedinjenih naroda iz 1990., obilježava 1. listopada, izjavila je na konferenciji za novinare u Virovitici ravnateljica Uprave za međugeneracijsku solidarnost pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Vesna Širanović.

Obilježavanje počinje u petak, 30. rujna, u Virovitici, gdje će se okupiti oko 300 korisnika i izvođači programa međugeneracijske solidarnosti iz svih krajeva Hrvatske, a trajat će dva dana. Za one koji provode program predviđena je edukacija, a korisnici će na svojevrsnim radionicama i štandovima u subotu, 1. listopada, u sklopu Sajma dnevnih boravaka izložiti svoje radove te pokazati što rade u dnevnim boravcima.

Tom će prigodom, rekla je Vesna Širanović, najboljoj ekipi izvođača programa međugeneracijske solidarnosti biti dodijeljeno priznanje za izvrsnost radi poticanja izvrsnosti u radu i pružanja usluga.

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba otvorit će u subotu, 1. listopada, u 10,30 sati ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.

U Hrvatskoj se trenutačno provodi 91 program međugeneracijske solidarnosti, od čega je 58 programa pomoći u kući starijim osobama i 33 programa dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama, za koje je ministarstvo ove godine ugovorilo 46.383.100 kuna. Programima međugeneracijske solidarnosti obuhvaćeno je 160 lokalnih zajednica i 15.550 korisnika, a zaposleno je 1045 osoba, rekla je Vesna Širanović.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin rekao je da je zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Virovitica donijela odluku o socijalnoj skrbi kojom pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su ljudi starije životne dobi i slabijega imovinskog stanja.

U Virovitičko-podravskoj županiji provode se dva programa međugeneracijske solidarnosti - u općini Čačincima i u Virovitici. Ukupno je 300 korisnika, a za provedbu programa ove je godine osigurano 839.200 kuna.

(Hina) xztes yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙