FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački ministar gospodarstva s izaslanstvom poslovnih čelnika u posjetu Ateni

Autor: vmom
BERLIN, 6. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Obveza Njemačke je da pomogne Grčkoj u restrukturiranju gospodarstva kako bi se poduprle kompanije i ulaganja, kao i da ponudi kratkoročnu pomoć u otplati dugova, kazao je njemački ministar gospodarstva Philipp Roesler pred odlazak u Atenu s izaslanstvom njemačkih poslovnih čelnika.

"U duhu solidarnosti dužnost je svih Europljana da pomognu Grčkoj da se njezino gospodarstvo ponovno osovi na noge, pa želimo odvesti njemačke kompanije u Grčku", kazao je u četvrtak Roesler za televizijsku postaju ZDF.

Ministar, ujedno i čelnik Slobodnih demokrata, manjeg koalicijskog partnera u vladi kancelarke Angele Merkel, ranije je zauzimao oštar stav spram grčke dužničke krize i tvrdio da grčki bankrot ne bi trebao biti tabu.

Roesler putuje u Atenu u pratnji oko 60 poslovnih čelnika iz njemačke industrije, uključujući nekolicinu iz sektora obnovljivih izvora energije, kako bi razmotrili mogućnosti ulaganja i vidjeli kako bi njemačko stručno znanje moglo pomoći grčkom gospodarstvu da se osovi na noge.

Njemački ministar je također poručio i da Grčka mora odraditi svoj dio posla.

"Očekujem od vlade jasne strukturne reforme", istaknuo je, dodajući kako je ključno da najavljene mjere budu stvarno i provedene.

"Ne očekujemo da će posjet rezultirati ugovorenim investicijama vrijednima na milijarde eura", poručio je Roesler.

"Ipak, nužno je da se pomogne obnovi grčke infrastrukture i gospodarstva. Kriza proizlazi iz dva čimbenika, a to su dug i nedostatna konkurentnost grčkog gospodarstva, i na tome želimo poraditi", poručio je Roesler.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙