FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nastavak rasprodaja dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 23. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Nakon jučerašnjeg pada za više od tri posto, američki terminski indeksi danas ukazuju na daljnji pad cijena dionica na Wall Streetu jer sve je više špekulacija da će Grčka bankrotirati.

Dow Jones terminski indeks oko 14,00 sati bio je na gubitku 180 bodova, a tehnološki Nasdaq 34,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je u minusu 17,9 bodova, te ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

U protekla četiri dana taj indeks potonuo je 7 posto, te je na putu najgore tjedne izvedbe od 2008. godine.

Investitori sa zabrinutošću prate razvoj situacije s grčkom dužničkom krizom.

Grčki ministar financija Evangelos Venizelos izjavio je danas da je jedan od tri scenarija za rješenje dužničke krize u toj zemlji i upravljani bankrot, u okviru kojeg bi vlasnici grčkih državnih obveznica 'izgubili' 50 posto njihove vrijednosti.

I europske burze su zbog toga pod novim pritiskom rasprodaja. Ponajviše padaju cijene dionica u bankarskom sektoru zbog vijesti da su brojne europske banke prisiljene na otpis potraživanja od Grčke.

Trenutno je londonski Ftse na gubitku 1,36 posto, na 4.973 boda, pariški CAC 2.07 posto, na 2.724 boda, a frankfurtski DAX 2,22 posto, na 5.049 bodova.

„Ponovno su se raspirile prodaje dionica, i to ponovno zbog vijesti iz Europe. Ujedno, idućega tjedna završava treće tromjesečje, pa velike institucije prodaju po bilo kojoj cijeni kako bi ubilježile profit“, kaže Peter Cardillo, ekonomist pri Rockwell Global Capitalu.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙