FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UPUHH: 14. kongres hotelijera 6. i 7. listopada u Zagrebu

Autor: tmis
ZAGREB, 28. rujna 2011. (Hina) - Godišnji tradicionalni skup hotelijerske industrije Hrvatske, 14. kongres hotelijera, koji će se u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) održati 6. i 7. listopada u Zagrebu, uz aktualnosti iz ove sezone razmotrit će i temu što domaću turističku industriju očekuje nakon ulaska Hrvatske u EU.

Najavili su to danas iz UPUHH-a dodajući da da će se kongres održati pod visokom pokroviteljstvom predsjednice hrvatske Vlade Jadranke Kosor.

Uz hotelijere iz zemlje i inozemstva očekuju se i brojni drugi gosti iz europskih institucija te predstavnici turističkih udruga i socijalnih partnera.

Ističući kako će ove godine taj kongres sigurno biti pod utjecajem iznimno uspješne turističke sezone i kvalitetnih rezultata, predsjednik UPUHH-a Kristian Šustar upozorava da te rezultate treba promatrati isključivo kao prvi korak u stvaranju okruženja za daljnji rast i razvoj hotelijerske industrije.

Jedna uspješna godina, kako kaže, neće riješiti činjenicu da smo još uvijek nedovoljno konkurenti i da nam nedostaju investicije, kao i da još uvijek nije postavljena ukupna infrastruktura za ozbiljnije produljenje sezone.

Da bi se to uspjelo sektoru je potrebna jasna strategija koja će uključiti gospodarski, fiskalni i pravni okvir, o čemu će kongres uz brojne druge teme također raspravljati, poručio je Šustar.

U sklopu kongresa planiran je i panel lidera u hotelskoj industriji "Pogled s vrha" u okviru kojeg će čelnici hotelijerske industrije raspravljati o najaktualnijim temama hrvatske turističke industrije.

Održat će se i nekoliko okruglih stolova i radionica na teme PDV-a u hotelijerstvu, Zakona o radu, ZAMP-a, inspekcijskog nadzora, suradnje s turističkim zajednicama, novim edukacijskim programima za hotelijere te drugima.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙