FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 23. rujna

Autor: tper
ZAGREB, 22. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 23. rujna.

ZADAR - U organizaciji HUP-Udruge ugostiteljstva i turizma, Hrvatsko-austrijske trgovinske komore i grupe investitora Austrian Hotel Investors in Croatia održat će se 3. međunarodni simpozij Hrvatsko hotelijerstvo i turizam čije su glavne teme uspješna investicijska politika u turizmu i destinacijski marketing. Cilj skupa je pridonjeti razmjeni austrijskih i hrvatskih iskustava u turizmu, ugostiteljstvu i hotelijerstvu te ukazati na važnost te industrije za cjelokupni gospodarski razvoj (9,00 sati, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera).

ZAGREB - Građevinska poduzeća registrirana na području Grada Zagreba dovršila su tijekom prvog polugodišta ove godine gradnju svega 333 stana, što je 90 stanova ili 21 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. U prvom polugodištu prošle godine u Zagrebu su dovršena 423 stana, a godinu ranije 2.357 stanova. Manji je i broj stanova u gradnji u Zagrebu i to za 20 posto, broj stanova u gradnji pao je sa 2.656 u prvih šest mjeseci prošle godine, na 2.116 u prvom ovogodišnjem polugodištu. Krizu građevinarstva u Zagrebu uz pad stanogradnje opisuju i podaci o vrijednosti obavljenih radova. Tako je ukupna vrijednost obavljenih građevinskih radova u Zagrebu tijekom prvog polugodišta ove godine iznosila 3,69 milijardi kuna, što je za 6,6 posto manje od 3,95 milijardi kuna iz prvog lanjskog polugodišta.

ZAGREB - Tvrtke s područja Zagreba u prvih su šest mjeseci ove godine izvezle roba u vrijednosti 1,4 milijarde eura što je 0,7 posto više nego u istom razoblju lani, dok su istodobno smanjile uvoz za 1,8 posto, na 4,17 milijardi eura, prethodni su podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. Tako je manjak u robnoj razmjeni zagrebačkog gospodarstva s inozemstvom iznosio 2,7 milijardi eura što je za 3 posto manji deficit nego u šest mjeseci prošle godine. Glavninu zagrebačkog izvoza ostvaruje prerađivački sektor i u šest mjeseci ove godine prerađivačka industrija s izvozom od 1,27 milijardi eura u ukupnom izvozu ima udio od 88,6 posto, a s uvozom u vrijednosti 2,87 milijarde eura njen udio u ukupnom zagrebačkom uvozu je 68,8 posto. Najznačajnija izvozna djelatnost je proizvodnja rafiniranih naftnih proizvoda s ukupno 461,29 milijuna eura u prvih šest mjeseci ove godine, što je porast za 29,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙