FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 27. rujna

Autor: tper
ZAGREB, 26. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 27. rujna.

ZAGREB - Konferencija "Hrvatska u EU: što radnici dobivaju, a što gube?" održat će se u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Zaklade Friedrich Ebert u sklopu informativne kampanje vezane uz pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Na konferenciji će sudjelovati i predsjednik Republike Ivo Josipović. Svrha konferencije je poboljšanje informiranosti i poticanje javne rasprave o značaju članstva u EU za hrvatske radnike, utjecaju pregovora na hrvatsko radno i socijalno zakonodavstvo te o strateškim ciljevima Hrvatske u EU. (9,00 sati, Hotel The Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Tvrtka Končar - Institut za elektrotehniku obilježit će 50. obljetnicu rada, a svečanosti će nazočiti i predsjednik Republike Ivo Josipović (14,45 sati, Končar EI, Fallerovo šetalište 22).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvorit će se "ZG7 - Zagrebački poslovni tjedan" koji obuhvaća tri sajamska projekta - Međunarodni sajam zaštite okoliša, ekotehnologije i komunalne opreme "EMAT", Međunarodni sajam energetike, elekronike i automatizacije "Energetika" i Međunarodni sajam zaštite osoba i imovine "Interprotex". Na Zagrebačkom poslovnom tjednu, koji je namijenjen isključivo poslovnoj publici, predstavit će se 176 izlagača iz 26 zemalja (11,00 sati, Kongresna dvorana ZV, Av. Dubrovnik 15).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27. rujna, društvo inovatora Sigma i Hrvatska gospodarska komora dodijelit će nagrade "CBTour - Inovacije u poslovnom turizmu". Nagrade će biti dodijeljene najboljim poslovno-turističkim programima u Hrvatskoj u devet kategorija, a posebna se nagrada dodjeljuje za istaknuti nacionalni doprinos povezivanju kultura kroz turizam u 2011. godini (19,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Na prvom susretu novopokrenutog Kluba izvoznika bit će predstavljen novi alat za mjerenje i ocjenjivanje izvozne klime te održan okrugli stol na temu "Kako potaknuti izvoznu klimu". Projekt o okupljanju izvozno orijentiranih tvrtki pokrenuo je poslovni tjednik Lider, a među članovima Kluba izvoznika su TŽV Gredelj, Kraš, JGL, Đuro Đaković Holding, Eurocabel, Podravka i dr. (10,00 sati, TŽV Gredelj, Vukomerečka cesta bb).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙