FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 16. rujna

Autor: tper
ZAGREB, 15. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 16. rujna.

DUBROVNIK - Hrvatska banka za obnovu i razvitak organizator je jubilarne 10. međunarodne konferencije o poticanju izvoza na kojoj će se govoriti o izazovima i prilikama za hrvatske izvoznike koje donosi buduće članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, te o izvoznim i inovativnim proizvodima kao ključu dugoročnog razvoja. Na konferenciji će biti riječi o iskustvima novih država članica EU, monetarnoj politici prilikom ulaska u EU, korištenju kohezijskog i strukturnih fondova s ciljem jačanja konkurentnosti poduzetnika, kako otvoriti nova tržišta za hrvatske proizvode, razvoju novih izvoznih proizvoda itd. (10,00 sati, Hotel Valamar Lacroma, Iva Dulčića 34).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) predstavit će projekt "Usluge HZZ-a klijentima: Unaprjeđenje cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i ICT podrška". Projekt se provodi u okviru IV. komponente IPA programa "Razvoj ljudskih potencijala". Provedba projekta započela je u lipnju ove godine i trajat će do travnja 2013., a projekt je vrijedan 2,3 milijuna eura. (11,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

KRALJEVICA - Sindikat Brodogradilišta "Kraljevica" i članovi Koordinacije brodograđevnih sindikata Hrvatske udruge sindikata (HUS) održat će konferenciju za novinare na temu "Aktualno stanje (agonija) brodogradilišta Kraljevica" (10,30 sati, upravna zgrada, Obala kralja Tomislava).

ZAGREB - Treća konferencija medicinskog turizma održat će se u organizaciji Udruge za razvoj medicinskog turizma, tvrtke Medicinska grupa i svjetskog internet portala Treatment Abroad. Na konferenciji će biti riječi o najnovijim trendovima u zdravstvenom i medicinskom turizmu, o preobrazbi turizma strogo sezonskog karaktera u turizam cjelogodišnjeg trajanja, o daljnjem stvaranju uvjeta, prije svega zdravstvene infrastrukture, a onda i smještajnih kapaciteta prilagođenih za boravak turista treće životne dobi itd. (9,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku o porastu prometa većine uslužnih djelatnosti u Hrvatskoj u drugom tromjesečju ove godine u odnosu na isto tromjesečje prošle godine, pri čemu su najveći porasti zabilježeni u djelatnostima trgovine hranom te onima vezanim za turizam pokazuju da je turizam ove godine među svim uslužnim djelatnostima napravio najveći pomak, ocjena je ministra turizma Damira Bajsa. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku najveći porast prometa među uslužnim djelatnostima u drugom tromjesečju ove godine od 13,8 posto zabilježen je u trgovini na veliko hranom, pićima i duhanom, što slijede djelatnosti putničkih agencija, touroperatora i ostalih rezervacijskih usluga s porastom od 11,4 posto i djelatnost pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane s porastom prometa od 5,7 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙