FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt "Adria.move it!"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 27. rujna 2011. (Hina) - Biciklijadom u Dubrovniku danas je predstavljen projekt "Adria.move it!" u kojemu sudjeluju Dubrovnik, Piran, Kotor, Umag, Novigrad i općina Lopar, a svrha mu je poboljšati mobilnost i pristupačnost kroz održiva prometna rješenja i unaprjeđenje kvalitete javnog prijevoza.

Povorku bicikla dubrovačkim ulicama vodio je gradonačelnik Andro Vlahušić i koordinatori projekta iz partnerskih gradova i općina.

Sporazum o suradnji potpisan je 31. ožujka ove godine u Dubrovniku, a povezivanje gradova iz primorskih područja Hrvatske, Slovenije i Crne Gore temelji se na sličnim teškoćama jadranskih gradova s mobilnošću, i to zbog prostornih i povijesnih specifičnosti.

Gust je promet posljedica povijesne kompaktnosti primorskih gradova na jedinstvenim lokacijama koje nisu bili planirane za današnji najčešći prijevoz - automobil te posljedica znatno povećanog broja stanovnika na vrhuncu turističke sezone.

Projekt "Adria.move it!" vrijedi 1.796.268 eura, a financira ga europski fond za prekograničnu suradnju IPA s 85 posto te jedinice lokalne samouprave s 15 posto.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙