FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zelena Istra: projekt "Brijuni Rivijera" - slika bahatosti političke elite

Autor: dspo
PULA, 15. rujna 2011.(Hina) - Predstavnici udruge Zelena Istra na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli, potaknuti današnjim javnim objavljivanjem natječaja za provedbu dijela projekta "Brijuni Rivijera" istaknuli kako su događaji u vezi s provedbom tog projekta, kojih su Istrani svjedoci u zadnja dva mjeseca, konačna demonstracija bahatosti i samovolje političke elite.

"Brijuni diktatura, naziv je pokušaja da na brz i nelegalan način IDS i HDZ građanima Istre i Hrvatske oduzmu na duže vrijeme vrijedne nekretnine", naglasili su iz udruge. Dodali su da danas, kad je raspisan natječaj za provedbu projekta "Brijuni Rivijera", žele, kako su rekli, "podsjetiti da je u procesu prije natječaja poduzeto mnogo nezakonitih i nelegitimnih radnji na svim razinama".

Naime, po riječima predsjednice udruge Dušice Radojčić sjednice pulskoga gradskog vijeća te županijske skupštine, na kojima se raspravljalo o projektu, nelegalne su jer su "mimo redovite procedure uvrštene točke dnevnog reda o projektu". Stoga je pozvala građane da se pregledom web stranica tvrtaka koje su se javile na prvi prednatječaj iz 2007. uvjere kako one nemaju, kako je rekla, "u svom portfelju tako velike i zahtjevne projekte, nego se bave sporednim poslovnim djelatnostima".

"Zbog svega toga taj projekt možemo slobodno nazvati 'Brijuni diktatura'. Potrudit ćemo se da nakon objave rezultata natječaja kontaktiramo sa svim potencijalnima investitorima i upozorimo ih na protivljenja i ozbiljne primjedbe lokalnog stanovništva i stručne javnosti na projekt", poručila je Radojčić.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙